Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Qualcomm το α’ τρίμηνο 2019, στα 663 εκατ. δολάρια

tags :
Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Qualcomm το α’ τρίμηνο 2019, στα 663 εκατ. δολάρια
Αύξηση κερδών για την Qualcomm το α’ τρίμηνο
Με σημαντικά αυξημένη κερδοφορία ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2019 (δεύτερο οικονομικό τρίμηνο) η Qualcomm, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 663 εκατ. δολάρια, έναντι 330 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 4,98 δισεκ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 5,22 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει έσοδα μεταξύ 9,2 δισεκ. και 10,2 δισεκ. δολαρίων.
Οι επιδόσεις δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.
Μετα-συνεδριακά, η μετοχή υποχωρεί άνω του 4% στη Wall Street, όταν είχε κλείσει στο +0,3%, με χρηματιστηριακή αξία ύψους 104,2 δισεκ. δολαρίων.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες (στις 16/7) η Qualcomm ήρθε σε συμβιβασμό με την Apple αναφορικά με μία από τις χρόνιες διαμάχες με τον αμερικανικό κολοσσό για τα εμπορικά μυστικά -μία είδηση που οδήγησε σε «ράλι» 20%+ τη μετοχή της Qualcomm.
Έκτοτε, η κεφαλαιοποίηση έχει αυξηθεί πάνω από 50 δισεκ. δολάρια!
Η Apple ανέφερε πως ήρθε σε συμφωνία με την Qualcomm και πως βάση αυτής θα πληρώσει ένα ποσό για την χρήση των πατεντών που έκανε.
Επιπλέον και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν σε μια 6 χρόνων αδειοδότηση που ξεκινάει αυτό το μήνα.
«Η Qualcomm και η Apple σήμερα ανακοίνωσαν πως ήρθαν σε συμφωνία έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι κατηγορίες μεταξύ των δύο εταιρειών σε παγκόσμια κλίμακα.
Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει μια πληρωμή της Apple προς την Qualcomm.
Οι εταιρείες επίσης συμφώνησαν σε μια εξαετή αδειοδότηση που ξεκινάει από την 1η Απριλίου του 2019, με επιλογή για επέκταση για άλλα δύο χρόνια.
Τέλος, υπήρξε συμφωνία και μια μακροχρόνια προμήθεια chip», αναφέρεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης