Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Γιατί αποφεύγουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι επενδυτές

Marketwatch: Γιατί αποφεύγουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι επενδυτές
Η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα της Ευρωζώνης, ασκεί πιέσεις στις τράπεζες
Yπό πίεση βρίσκονται οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει έως ότου αυξηθούν τα επιτόκια από την  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Σύμφωνα με το Marketwatch, ο δείκτης Euro Stoxx Banks έχει υποχωρήσει 1,7% από τις αρχές του 2019, την ώρα που ο τραπεζικό δείκτης του S&P στη Wal, Street έχει αυξηθεί 8%.
Η μετοχή της Deutsche Bank άγγιξε σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό στα 5,85 ευρώ.
Πρόκειται για μια ραγδαία αντιστροφή της τάσης, καθώς ένα μήνα πριν ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης ενισχυόταν κατά 19% σε ετήσια βάση.
Η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα της Ευρωζώνης, με την απόδοση του γερμανικού 10ετές να υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό (-0,21%), ασκεί πιέσεις στις τράπεζες.
Τα χαμηλότερα επιτόκια επηρεάζουν τα margins των τραπεζών.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές θα συνεχιστούν, έως ότου η ΕΚΤ προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Ωστόσο οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα.
Όπως σχολιάζει ο Chris Garsten, fund manager στη βρετανική Waverton Investment Management, επί του παρόντος δεν υπάρχει χώρος για επενδύσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Στις τράπεζες με τις χειρότερες επιδόσεις κατατάσσεται η γαλλική Societe Generale, η μετοχή της οποίας έχει υποχωρήσει 20% από τις αρχές του 2019 και διαπραγματεύεται σε επίπεδα χαμηλότερα του ενός τρίτου του book value.
Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης