Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας

MarketWatch: Οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της J.P. Morgan Asset Management, Mike Bell, η έκβαση της εμπορική διαμάχεις παραμένει «στον αέρα»
Οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν και να δημιουργήσουν ισορροπημένα χαρτοφυλάκια όσο η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα παραμένει «στον αέρα», όπως τόνισε η JP Morgan Asset Management.
Η Wall Street έκλεισε την Τετάρτη (3/7) σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στον απόηχο της εμπορικής ανακωχής ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Οι αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά το τρέχον έτος βοήθησε και τους τρεις μεγάλους δείκτες να κλείσουν σε επίπεδα ρεκόρ.
Ωστόσο, η JP Morgan έχει συμβουλεύσει τους πελάτες της να δημιουργήσουν ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, καθώς η έκβαση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως παραμένει «στον αέρα».
Ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι υφιστάμενοι δασμοί των ΗΠΑ πρέπει να καταργηθούν ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία, γεγονός που σηματοδοτεί πιθανά εμπόδια στις επερχόμενες συνομιλίες.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της J.P. Morgan Asset Management, Mike Bell, το δίλημμα για τους επενδυτές είναι το κατά πόσον οι πιθανές μειώσεις των επιτοκίων θα διευρύνουν τον οικονομικό κύκλο ή εάν θα είναι «πολύ αργά», οδηγώντας σε μία οικονομική ύφεση.
«Ένα μεγάλο μέρος της απάντησης σε αυτό το δίλημμα δυστυχώς έγκειται στο τι συμβαίνει με το εμπόριο, όπου υπάρχει πολύ περιορισμένη ορατότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Bell.
«Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φθίνουσες έρευνες των επιχειρήσεων και οι επιδεινούμενες έρευνες για τη μεταποίηση, δεν έδειξαν θετική εικόνα», πρόσθεσε ο εκτελεστικός διευθυντής της J.P. Morgan Asset Management, διευκρινίζοντας ότι «η αγορά εμφανίζεται πρόθυμη να το παραβλέψει αυτό λόγω της προοπτικής μείωσης των επιτοκίων».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι ένα πολύ δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον όπου οι υπερβολικές ή οι υποβαθμισμένες θέσεις αποτελούν ρίσκο, όσο παραμένει η αβεβαιότητα», τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη είναι περισσότερο ευάλωτη απέναντι στη συνεχιζόμενη εμπορική αβεβαιότητα.
Καθώς αυτή η αβεβαιότητα συνεχίζεται, οι επενδυτές θα μπορούσαν αντίστοιχα να παεριμένουν λίγο περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης