Διεθνή

Bank of England: Το Brexit μπορεί να διακόψει τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων - Αδύναμη η βρετανική οικονομία

Bank of England: Το Brexit μπορεί να διακόψει τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων - Αδύναμη η βρετανική οικονομία
Ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Michael Saunders, τόνισε ότι η BoE δε μπορεί να αποτρέψει τις συνέπειες από ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Τη θέση ότι το Brexit μπορεί να διακόψει τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας διατύπωσε σήμερα (23/7) ο αξιωματούχος της Τράπεζας, Michael Saunders, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg.
Συγκεκριμένα, ο κ. Saunders ανέφερε ότι «η διαφορά ανάμεσα στη βασική υπόθεση της BoE για ένα ομαλό Brexit και στους φόβους των επενδυτών ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία μεταβατική συμφωνία σημαίνει ότι οι επίσημες προοπτικές της BoE ενδέχεται να μην αποτελέσουν βασική κινητήρια δύναμη στην ψηφοφορία για τη νομισματική πολιτική».
«Η βρετανική οικονομία είναι αδύναμη και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπερθερμαίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της BoE, προσθέτοντας ότι «ο υποδείμενος ρυθμός ανάπυτξης είναι αδύναμος και κάτω από την τάση».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενω προβλέψεων της τράπεζας «η σύνδεση των προβλέψεων με την πραγματική μου ψήφο ήταν αρκετά χαλαρή», ενώ διευκρίνισε ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν δεσμεύεται από τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για αυξήσεις των επιτοκίων».
«Η Bank of England δε μπορεί να αποτρέψει ένα Brexit χωρίς συμφωνία από το να γίνει επώδυνο», επεσήμανε ο κ. Saunders, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ωθήσει τη στερλίνα χαμηλότερα».
Μάλιστα, ο αξιωματούχος της BoE ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι αδυναμίες του Brexit μπορούν να σταματήσουν την Τράπεζα της Αγγλίας από το να αυξήσει τα επιτόκια, ακόμα και αν οι προβλέψεις της υπονοούν την ανάγκη αύξησης επιτοκίων», ενώ διευκρίνισε ότι «η ομαλή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποτελεί την πρόβλεψη της Τράπεζας, είναι ιδιαίτερα αβέβαιη».
Σημειώνεται ότι η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της επόμενης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης