Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οριακή άνοδο σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 49,7 μονάδες ο PMI

Κίνα: Οριακή άνοδο σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο 2019 - Στις 49,7 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Οριακή άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (31/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τον δείκτη ωστόσο να παραμένει κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,7 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας κάτω από τις 50 μονάδες, οι οποίες διαχωρίζουν την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ωστόσο, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν η άνοδος του δείκτη να περιοριστεί στις 49,5 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε στις 52,1 μονάδες, έναντι 51,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ άνοδος σημειώθηκε και στον υποδείκτη που αφορά τις νέες παραγγελίες, και συγκεκριμένα στις 49,8 μονάδες, έναντι 49,6 μονάδων τον Ιούνιο του 2019.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες κατέγραψε επίσης άνοδος, και συγκεκριμένα στις 46,9 μονάδες, έναντι 46,3 μονάδων προηγουμένως, την ίδια στιγμή που ο υποδείκτης των νέων εισαγωγών διαμορφώθηκε στις 47,4 μονάδες, έναντι 46,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Ο δείκτης PMI κατέγραψε οριακή άνοδο τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας ότι η οικονομική ύφεση επιβραδύνεται», σχολίασε ο ειδικός αναλυτής Zhang Liqun, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο δείκτης PMI παραμένει κάτω από τη ζώνη της δόξας, και η πίεση στην οικονομία δεν πρέπει να υποτιμηθεί».
Όσον αφορά τον μη μεταποιητικό δείκτη PMI, καταγράφηκε πτώση στις 53,7 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 54 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης