Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «χαστούκι» στον Johnson από την Βουλή των Λόρδων - Ενέκρινε το νομοσχέδιο που εμποδίζει το άτακτο Brexit

Νέο «χαστούκι» στον Johnson από την Βουλή των Λόρδων - Ενέκρινε το νομοσχέδιο που εμποδίζει το άτακτο Brexit
Η Βουλή των Λόρδων εγκρίνει το νομοσχέδιο που εμποδίζει το ασύντακτο Brexit
Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο που καθιστά παράνομο ένα no-deal Brexit.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ο Boris Johnson μπορεί να ζητήσει από τις Βρυξέλλες την επέκταση του Άρθρου 50, κάτι το οποίο θα επιτρέψει την παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2020.
Η εξέλιξη αυτή αποτελέι ακόμη ένα πλήγμα για τον Johnson, ο οποίος υφίσταται κοινοβουλευτικές ήττες όλη αυτήν την εβδομάδα. Μάλιστα χθες σε μία επίδειξη συνέπειας, είχε δηλώσει σε αστυνομικούς πως προτιμά να τον βρουν νεκρό σε χαντάκι παρά να αναβάλει την έξοδο από την Ε.Ε.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Κοινοτήτων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό την Τετάρτη 4/9, μολονότι ο πρωθυπουργός υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει "χρόνια αβεβαιότητας και καθυστερήσεων", επειδή τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια νέα αναβολή του Brexit.
Ο Johsnon επιμένει ότι πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ώστε να αποφασίσει ο λαός ποιον θέλει να στείλει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 και 18 του ίδιου μήνα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν την πρόταση αυτή, η οποία για να εγκριθεί πρέπει να ψηφιστεί από τα δύο τρίτα των 650 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.
Οι Εργατικοί δήλωναν αρχικά ότι θα στηρίξουν την πρόταση για εκλογές εφόσον γίνει νόμος η πρόταση για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, όμως τώρα λένε ότι θέλουν να εξασφαλιστεί πρώτα η αναβολή του "διαζυγίου".
Βεβαίως η αρχηγός του κράτους, βασίλισσα Ελισάβετ, πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο, προκειμένου να λάβει και την τυπική επικύρωσή και να καταστεί νόμος του κράτους, πιθανότατα τη Δευτέρα 9/9.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει την αναβολή του Brexit, εκτός εάν υπάρξει συμφωνία διαζυγίου ή εάν το Κοινοβούλιο συμφωνήσεισ σε Brexit χωρίς συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης