Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Δεν θα κυκλοφορήσει ακόμα ψηφιακό νόμισμα

tags :
Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Δεν θα κυκλοφορήσει ακόμα ψηφιακό νόμισμα
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αρνείται τις πληροφορίες περί έκδοσης κρυπτονομίσματος το επόμενο διάστημα
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) αρνείται τις πληροφορίες ότι θα κυκλοφορήσει νέο ψηφιακό νόμισμα μέχρι τον Νοέμβριο του 2019.
Παράλληλα, η τράπεζα χαρακτήρισε ως ανακριβείς τις πληροφορίες ότι κολοσσοί όπως η Alibaba και η Tencent θα είναι οι πρώτες εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν το κρυπτονόμισμα.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές και μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Πεκίνο ήταν κοντά στο να αποκαλύψει ότι το νέο σύστημα ψηφιακών πληρωμών, επηρεαζόμενο και από την ανακοίνωση του Facebook περί έκδοσης του Libra.
Η Κίνα θα γίνει η πρώτη μεγάλη χώρα που θα εκδώσει ψηφιακό νόμισμα εάν αυτό κυκλοφορήσει.
Η PBOC θα παράγει και θα διαχειρίζεται το νόμισμα και στη συνέχεια θα το εκδίδει σε εμπορικές τράπεζες και στη συνέχεια θα διατεθεί στους καταναλωτές.
Η δημιουργία του δικού της ψηφιακού νομίσματος από την Κίνα προωθήθηκε από έναν πρώην κυβερνήτη της Κεντρικής Τράπεζας, Ζου Xiaochuan, ο οποίος αποχώρησε πέρυσι.
Σε αντίθεση με τις Η.Π.Α. και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η Κίνα υπερέβη σε μεγάλο βαθμό την εποχή των πιστωτικών καρτών, με τις πληρωμές να μετακινούνται από μετρητά σε ψηφιακά πορτοφόλια.
Η ευρεία υιοθέτηση των πληρωμών μέσω κινητών συσκευών στην Κίνα σημαίνει ότι οι καταναλωτές είναι απίθανο να βιώσουν σημαντικές διαταραχές μόλις κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα. Οι περισσότερες αλλαγές θα γίνουν στο επίπεδο της κυβέρνησης και του δανεισμού, επιτρέποντας στα θεσμικά όργανα να ελέγχουν περισσότερο την έκδοση και την παρακολούθηση ανταλλαγών και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανίχνευση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης