Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «πόλεμο» με τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες ο Trump για την υπόθεση Biden

Σε «πόλεμο» με τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες ο Trump για την υπόθεση Biden
Στο στόχαστρο Trump έχει βρεθεί ο Γενικός Επιθεωρητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (IGIC), Michael K. Atkinson και η DNI
Ένα νέο πόλεμο πρόκειται να κηρύξει σύντομα ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Αυτή τη φορά στις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για τις διαρροές απόρρητων συνομιλιών του όπως η πρόσφατη με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky του οποίου ζητά να ερευνήσει τις επαγγελματικές δραστηριότητες του γιού του πολιτικού του αντιπάλου στις προεδρικές εκλογές του 2020 Joe Biden.
Οπως σχολιάζει ο Kent Harrington, του MarketWatch, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να εμποδίσει την αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου να εξετάσει αυτές τις καταγγελίες μια τακτική που έχει ακολουθήσει σε τουλάχιστον άλλες δέκα υποθέσεις που του ζητήθηκε να συνεργαστεί για την ολοκλήρωση των ερευνών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατά καιρούς στραφεί έντονα κατά των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες ερευνούσαν την εμπλοκή της ρωσίας στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 κατηγορώντας τες ότι αποκάλυψαν μυστικά σε ξένους αξιωματούχους και υπονοώντας ότι δεν μπορεί να τις εμπιστευτεί σε εθνικά ευαίσθητες πληροφορίες.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το ερώτημα είναι πόσο οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα «απαντήσουν» στην σκληρή γραμμή του Λευκού Οίκου.
Στο στόχαστρο Trump έχει βρεθεί ο Γενικός Επιθεωρητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (IGIC), Michael K. Atkinson όταν παρέδωσε τα στοιχεία της συνομιλίας Trump - Zelensky στο κογκρέσο οδηγώντας την εκπρόσωπος του κογκρέσου Nancy Pelosi να ανακοινώσει τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.
Ο διευθυντής ωστόσο της Υπηρεσίας DNI, Joseph Maguire αποκλείει το ενδεχόμενο παραπομπή της IGIC αφήνοντας να εννοηθεί ότι «τελικά ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα τραβήξει το σκοινί εν όψει των προεδρικών εκλογών το 2020».
Η αντιπάθεια του Trump προς τις υπηρεσίες πληροφοριών έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Το DNI, η κορυφαία Υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, παραμένει χωρίς προσωπικό καθώς δεκάδες ανώτεροι υπάλληλοι της αναμένεται να απομακρυνθούν πριν από τις εκλογές του 2020.
Στόχος του να καλύψει τις κενές θέσεις με πολιτικούς φίλους του όπως ο John Ratcliffe, ένας νέος γερουσιαστής τον οποίος πρότεινε για επικεφαλής της Υπηρεσίας, του οποίου όμως ο διορισμός στην DNI αποσύρθηκε μετά από αποκαλύψεις ότι είχε παραποιήσει το βιογραφικό του.
Η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2020 αναμένεται να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών τις οποίες ο πρόεδρος Trump θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ως «ένα βαθύ κράτος» που λειτουργεί ανεξέλεγκτα.
ωστόσο σε μια παρόμοια προσπάθεια του το 2017 έθεσε σε κίνδυνο μια ευαίσθητη ισραηλινή επιχείρηση πληροφοριών στη Συρία όπου αποκάλυψε τις πληροφορίες που γνώριζε σε συνάντησή του με ρώσους διπλωμάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης