Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Πεκίνο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου - Εγκαίνια με την επέτειο των 70 χρόνων της Λαϊκής Δημοκρατίας

Στο Πεκίνο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου - Εγκαίνια με την επέτειο των 70 χρόνων της Λαϊκής Δημοκρατίας
Η κατασκευή του στοίχισε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεκίνησε το 2014ενώ εργάστηκαν περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι  
Με τα εγκαίνια του νέου ασύλληπτα τεράστιου αεροδρομίου που κατασκευάστηκε στο Πεκίνο, το Daxing International Airport , η Κίνα γιορτάζει την 70ή επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 1η Οκτωβρίου.
Τα εγκαίνια του νέου εντυπωσιακού αεροδρομίου, που είναι κατασκευασμένο από γυαλί και μέταλλο στο χρώμα του χρυσού, έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping ενώ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πτήση από έναν από τους τέσσερις διαδρόμους του αεροδρομίου, με την εταιρεία China Southern, να απογειώνει πρώτη ένα Airbus A380, το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο.
Οι πτήσεις από το Daxing International airport θα καλύψουν σταδιακά 112 προορισμούς ανά τον κόσμο μέχρι την επόμενη άνοιξη.
Η κατασκευή του έργου στοίχισε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεκίνησε το 2014, με περισσότερους από 40.000 εργαζομένους .
Τα εντυπωσιακά σχέδια ανήκουν στον αρχιτέκτονα Zaha Hadid ο οποίος σχεδίασε το αεροδρόμιο του μέλλοντος το οποίο έχει μέγεθος όσο 97 γήπεδα ποδοσφαίρου
Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης το αποκαλούν «αστερία» γιατί το σχήμα του παραπέμπει σε έναν τεράστιο χρυσό αστερία καθώς τα πέντε terminal συνδέονται με την κύρια αίθουσα, Daxing με σκοπό να μειώσει τις αποστάσεις για τους ταξιδιώτες.
Beijing Daxing International Airport aerial
Με δεδομένο ότι το υπάρχον Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου (PEK) είναι ήδη το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο μπορεί να φανταστεί κανείς το μέγεθος και την πολυτέλεια του νέου, που οι κινέζοι αποκαλούν το «νέο πρόσωπο της Κίνας στον κόσμο».
Να σημειωθεί ότι το 2018, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ταξιδιώτες πέρασαν από τα τρία τερματικά του παλιού αεροδρομίου καθιστώντας το, το δεύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο σε ρεκόρ επιβατών μετά το Hartsfield-Jackson Atlanta.
Image
Ωστόσο, η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη μεγαλύτερη αγορά αεροπορικών ταξιδιών παγκοσμίως έως το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης