Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippe (πρωθ. Γαλλίας): Στο μικροσκόπιο οι μυστικές υπηρεσίες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Philippe (πρωθ. Γαλλίας): Στο μικροσκόπιο οι μυστικές υπηρεσίες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας
Ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλυψε τον υπουργό εσωτερικών λέγοντας ότι για τις πρώτες δηλώσεις Castaner ευθύνονται οι Υπηρεσίες Πληροφοριών 
Μπροστά σε νέα προβλήματα βρίσκεται η κυβέρνηση Macron μετά το τελευταίο επεισόδιο τρομοκρατίας σε αστυνομικό κέντρο στο Παρίσι με δράστη έναν γάλλο αστυνομικό που είχε ασπαστεί το Ισλάμ.
Η κυβέρνηση δέχεται έντονη κριτική και ιδιαίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Christophe Castaner για τον τρόπο διαχείρισης των τρομοκρατικών επιθέσεων με ισλαμιστικό υπόβαθρο γεγονός που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Édouard Philippe να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο των κρατικών μυστικών υπηρεσιών.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal de Dimanche ο Γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον αρμόδιο υπουργό λέγοντας ότι οι πρώτες δηλώσεις του Castaner μετά τη σύλληψη του δράστη, περί «υποδειγματικού υπαλλήλου» έγιναν με βάση τα στοιχεία που οι αρμόδιες μυστικές υπηρεσίες του είχαν δώσει αφήνοντας ουσιαστικά εκτεθημένες τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Να σημειωθεί ότι ο δράστης της επίθεσης, Michael Arpon, μισή ώρα πριν τη σφαγή στο αρχηγείο της αστυνομίας είχε αποστείλει 33 sms στη γυναίκα του, ενώ στο τελευταίο της έλεγε να μελετά το Κοράνι και «ο Θεός είναι μεγάλος».
Ακολούθησαν οι πρώτες βιαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών για «άτομο χωρίς δείγματα ριζοσπαστικοποίησης» εκθέτοντας τον λίγο αργότερα όταν αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης είχε ασπαστεί το Ισλάμ και μάλιστα το 2015 είχε εκφραστεί υπέρ της σφαγής στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, μια πληροφορία που δεν έφθασε ποτέ στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης.
Κι ενώ η αντιπολίτευση ασκεί μεγάλες πιέσεις για παραίτηση του Castaner , ο πρωθυπουργός Édouard Philippe αποκαλύπτει στη συνέντευξη του ότι όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών θα περάσουν από «ψιλό κόσκινο».
Μάλιστα διέταξε την διερεύνηση τουλάχιστον 15 ατόμων των μυστικών υπηρεσιών, από τους 40.000 υπαλλήλους οι οποίοι παρακολουθούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης