Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sassoli (EE): Απογοητευτικές οι ασαφείς απαντήσεις Johnson για το ιρλανδικό backstop - «Καμία πρόοδος»

Sassoli (EE): Απογοητευτικές οι ασαφείς απαντήσεις Johnson για το ιρλανδικό backstop - «Καμία πρόοδος»
Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ - «Υπάρχουν δύο εναλλακτικές σε αυτή την καμπή: παράταση Brexit ή μη συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου David Sassoli
Δεν «έχει σημειωθεί καμία πρόοδος» στις συνομιλίες για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, μετά από τη συνάντηση του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson.
Ο πρόεδρος Sassoli, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, χαρακτήρισε ασαφείς τις απαντήσεις που του έδωσε για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων, το περιβόητο backstop και πιο συγκεκριμένα για τη διατήρηση ανοιχτών συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας μετά το Brexit.
«Εμείς (το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) δεν θα συμφωνήσουμε σε μια συμφωνία που υπονομεύει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και την ειρηνευτική διαδικασία (στο νησί της Ιρλανδίας) ή θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της ενιαίας μας αγοράς» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Υπάρχουν δύο εναλλακτικές σε μια συμφωνία σε αυτή την καμπή: παράταση ή μη συμφωνία» προειδοποίησε.
Ο Ιταλός πολιτικός επισήμανε ακόμα πως ο κ. Johnson επανέλαβε κατά τη συνάντηση τους ότι δεν θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της ημερομηνίας για το Brexit μετά τις 31 Οκτωβρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης