Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Κοντά σε νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών βρίσκεται ο Morales

Βολιβία: Κοντά σε νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών βρίσκεται ο Morales
Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία καταγγέλει νοθεία
Πολύ κοντά στην επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα της Βολιβίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών βρίσκεται ο Evo Morales, εξέλιξη που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τον αντίπαλο του Carlos Mesa μια και ήταν έτοιμος για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων ο Morales φέρεται να κερδίζει το 46,76% των ψήφων, εξασφαλίζοντας μια διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον βασικό του αντίπαλο Carlos Mesa.
Βάσει του εκλογικού νόμου, για να εκλεγεί κανείς πρόεδρος της Βολιβίας από τον πρώτο γύρο, θα πρέπει είτε να εξασφαλίσει το 50% συν μια ψήφο ή να λάβει τουλάχιστον το 40% έχοντας όμως παράλληλα μια διαφορά άνω των 10 μονάδων από το δεύτερο.
Η εξέλιξη αυτή όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία κατόπιν των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων είχε προετοιμαστεί για μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μεταξύ του Morales και του Mesa.
Μάλιστα ο Mesa κατηγόρησε την κυβέρνηση για νοθεία και διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, με τον Morales να περνά στην αντεπίθεση και να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να ενορχηστρώσει ένα πραξικόπημα σε βάρος του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης