Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 25% υποσχέθηκε ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 25% υποσχέθηκε ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός της Πορτογαλίας
Επανέλαβε, πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το 100% του ΑΕΠ
Αύξηση του κατώτατου μηνιαίου κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ υποσχέθηκε για τη νέα του θητεία ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa.
Επίσης επανέλαβε, πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το 100% του ΑΕΠ.
Οι κεντροαριστεροί του Costa, οι οποίοι κυβέρνησαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και ακολούθησαν μία πολιτική ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και περικοπών του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Επικράτησαν στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2019, επεκτείνοντας την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση ως το μεγαλύτερο κόμμα της Πορτογαλίας.
O Costa βασίστηκε στην υποστήριξη των  δύο  αριστερών κομμάτων του κοινοβουλίου - τους Κομμουνιστές και το Αριστερό Συνασπισμό - τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το μισθολογικό σχέδιό του είναι πιθανό να τελεσφορήσει.
Η Πορτογαλία εξακολουθεί να έχει έναν από τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη.
«Η κυβέρνηση περιγράφει τώρα το στόχο της να διαμορφώσει τον ελάχιστο μισθό στα 750 ευρώ μέχρι το 2023», δήλωσε ο Costa στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης μειοψηφίας, προσθέτοντας ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση πρέπει να ξεπεράσει μια αύξηση σχεδόν 20% από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αναφέρει το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης