Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Fernandez ετοιμάζει ομάδα μετάβασης - Οι αγορές αναζητούν ανακούφιση

Αργεντινή: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Fernandez ετοιμάζει ομάδα μετάβασης - Οι αγορές αναζητούν ανακούφιση
Η μεταβατική ομάδα δεν περιλαμβάνει οικονομολόγους
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez έχει ήδη συγκροτήσει μια μικρή ομάδα μετάβασης μέχρι την ανάληψη της ηγεσίας τον Δεκέμβριο 2019, χωρίς όμως οικονομολόγους σε αυτήν την ομάδα.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές παρακολουθούσαν σημάδια πώς θα κατευθύνουν την 3η ισχυρότερη οικονομία της Νότιας Αμερικής.
Ο Fernandez όρισε μια τετραμελή ομάδα έμπιστών του, τον Santiago Cafiero, τον Eduardo de Pedro, τον πρώην υπ. Δικαιοσύνης Gustavo Beliz και την πρώην Γερουσιαστή Vilma Ibarra.
Η ομάδα θα διαπραγματευθεί την μετάβαση της εξουσίας από τον Mauricio Macri.
Η ομάδα δεν περιλαμβάνει οικονομολόγους, αφήνοντας στον αέρα την βασική ερώτηση που θέτουν οι επενδυτές, ποιος θα οδηγήσει την οικονομική ομάδα του Fernandez στην αντιμετώπιση κρίσεων χρέους και νομίσματος.
Ο Fernandez και ο απερχόμενος Macri συναντήθηκαν τη Δευτέρα για να συζητήσουν τη μετάβαση της εξουσίας, καθώς ο Fernandez αναμένεται να οδηγήσει την Αργεντινή σε μια νέα κατεύθυνση για την φιλική προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμιστική ατζέντα, την οποία υποστηρίζει ο Macri.
Οι αγορές παρακολουθούν στενά για τα μηνύματα από τον Fernandez σχετικά με το πόσο στενά θα συνεργαστεί με τη Macri για να εξομαλύνει το τι μπορεί να είναι μια δύσκολη μετάβαση μέχρι να ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση στις 10 Δεκεμβρίου.
Η ισοτιμία του αργεντίνικου peso με το δολάριο διαμορφώνεται στα 59 pesos ανά δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών.
Image
«Ο μόνος τρόπος για να εκτονώσουμε την ένταση της αγοράς είναι να δώσουμε ώθηση εμπιστοσύνης με μια αξιόπιστη οικονομική ομάδα και ένα προληπτικό σχέδιο για διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ», δήλωσε ο Siobhan Morden, διευθύνων σύμβουλος της Amherst Pierpont Securities.
Η οικονομία να βρίσκεται στην κορυφή μιας περίπλοκης αναδιάρθρωσης του χρέους ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης