Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Ο Johnson εξαπατά το λαό - Η συμφωνία με την ΕΕ προβλέπει σύνορα μεταξύ Β. Ιρλανδίας και Βρετανίας

Corbyn: Ο Johnson εξαπατά το λαό - Η συμφωνία με την ΕΕ προβλέπει σύνορα μεταξύ Β. Ιρλανδίας και Βρετανίας
Ο Corbyn δημοσιοποίησε απόρρητο κυβερνητικό έγγραφο gια να αποδείξει ότι η συμφωνία Johnson είναι επιζήμια για την οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας
Εμπιστευτική κυβερνητική έκθεση που δείχνει ότι θα υπάρχουν όντως τελωνειακοί έλεγχοι ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Βρετανία μετά το Brexit αποκάλυψε ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn.
Ο Corbyn δημοσιοποίησε το απόρρητο κυβερνητικό έγγραφο για να αποδείξει ότι η συμφωνία που προωθεί ο Boris Johnson θα  είναι «πολύ επιζήμια» για την οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας».
«Αυτή είναι η ψυχρή, σκληρή απόδειξη των συνεπειών που η συμφωνία για το Brexit του Johnson θα έχει για μεγάλα τμήματα της χώρας μας», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών σε προεκλογική ομιλία του στο Λονδίνο.
Παράλληλα, ο σκιώδης υπουργός παρά των πρωθυπουργώ Kirr Starmer έγραψε στο Twitter σχολιάζοντας το κυβερνητικό έγγραφο που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός «αποπροσανατολίζει τους πολίτες» σχετικά με την συμφωνία του για το Brexit:
«Ο Johnson συνελήφθη ψευδόμενος (πάλι) σχετικά με τις επιζήμιες συνέπειες της συμφωνίας του για το Brexit. Ενώ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η συμφωνία του σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν τελωνειακοί έλεγχοι ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Μεγάλη) Βρετανία και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ενωμένο όταν θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ και ότι θα είναι καλό για την απασχόληση, τελικά αποδεικνύεται το αντίθετο».
Και συνέχισε λέγοντας ότι «η συμφωνία θα ισοδυναμεί με την επιβολή δασμών στο 30% όλων των αγορών που γίνονται στην Βόρεια Ιρλανδία», προσθέτοντας ότι στο κυβερνητικό έγγραφο υπάρχει προειδοποίηση για την πιθανότητα απάτης, αφού η Βόρεια Ιρλανδία θα γίνει «η πίσω πόρτα στην αγορά της Βρετανίας για την αποφυγή φορολογίας στις εισαγωγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης