Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Ireland: Οι εγχώριες επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για περισσότερες αναταραχές λόγω του Brexit

Bank of Ireland: Οι εγχώριες επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για περισσότερες αναταραχές λόγω του Brexit
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας τόνισε ότι οι επιχειρήσεις της χώρας πρέπει να αναμένουν περαιτέρω αναταραχές σχετικά με το Brexit
Έκκληση προς τις επιχειρήσεις της Ιρλανδίας ώστε να προετοιμαστούν για περαιτέρω αναταραχές λόγω του Brexit απηύθυνε σήμερα (12/2) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της, Gabriel Makhlouf.
Συγκεκριμένα, ο κ. Makhlouf δήλωσε ότι «οι επιχειρήσεις, οι καταναλωτές και οι ρυθμιστικές αρχές της Ιρλανδίας πρέπει να αναμένουν και να προετοιμαστούν για περισσότερες αναταραχές με τη Βρετανία, επειδή το Brexit αντιπροσωπεύει μία ουσιαστική αλλαγή για την οικονομία».
«Φαίνεται πιθανό και αναμενόμενο ότι οποιαδήποτε μελλοντική σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει περισσότερα εμπόδιο σε σχέση με την παρούσα κατάσταση», τόνισε ο επικεφαλής της Bank of Ireland, για να προσθέσε ότι «οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να περιμένουν περισσότερες τριβές και αποκλίσεις».
Παράλληλα, ο κ. Makhlouf, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι «η εξάπλωση του ιού έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες αβεβαιότητες και τους κινδύνους που υφίστανται σε παγκόσμιο επίπεδο».
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πιθανό «αρνητικό σοκ» για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα τελικά συμπεράσματα για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία δε μπορούν να εξαχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης