Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελεύθερος ο αρχισυντάκτης του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη μετά από παρέμβαση Lavrov

Ελεύθερος ο αρχισυντάκτης του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη μετά από παρέμβαση Lavrov
Το Sputnik δεν έχει έρθει σε επαφή με τους τρεις δημοσιογράφους που δέχτηκαν επίθεση στα σπίτια τους
(Upd2) Ελεύθερος αφέθηκε ο αρχισυντάκτης του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, Mahir Boztepe στην Κωνσταντινούπολη μετά την παρέμβαση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Cavusoglu ζήτησε την απελευθεύρωση του ρώσου δημοσιογράφου και των άλλων τριών δημοσιογράφων η τύχη των οποίων αγνοείται.
Όπως αναφέρει το sputniknews.gr και επιβεβαίωσε η διευθύντρια του πρακτορείου Margarita Simoni, χθες το βράδυ τρείς δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, από οργανωμένες ομάδες αγνώστων που προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές.
Οι δράστες αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους "προδότες" και "Ρώσους κατασκόπους" ενώ παραμένει άγνωστο πως οι δράστες κατάφεραν να μάθουν τις διευθύνσεις των κατοικιών των δημοσιογράφων.
Το Sputnik στην Τουρκία, σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι οι τρείς δημοσιογράφοι του, που δέχθηκαν επίθέσεις πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν μηνύσεις κατά αγνώστων όμως έκτοτε αγνοούνται και κανείς δεν έχει κατορθώσει να έρθει σε επαφή μαζί τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης