Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kapsch (Αυστρία): Η Ευρώπη προσφέρει μία άθλια εικόνα, έχοντας αφήσει εκτεθειμένη την Ελλάδα

Kapsch (Αυστρία): Η Ευρώπη προσφέρει μία άθλια εικόνα, έχοντας αφήσει εκτεθειμένη την Ελλάδα
O κύριος Erdogan χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πολιτικής πίεσης, κάτι πραγματικά κακό κι εμείς παρακολουθούμε παιδιά να βρίσκονται επί νύχτες καθηλωμένα στο πουθενά, τόνισε ο πρόεδρος του αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων

«Η Ευρώπη προσφέρει μία άθλια εικόνα», τονίζει ο πρόεδρος της Αυστριακής ΄Ενωσης Βιομηχάνων Georg Kapsch, σχολιάζοντας, σε σημερινή, 9 Μαρτίου, συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, την κατάσταση στα τουρκοελληνικά σύνορα και στη Λέσβο, ενώ ζητά να δοθεί ένα ανθρωπιστικό μήνυμα.
Ο ίδιος προσωπικά ήταν πάντα ενάντια στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, η οποία προφανώς και δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα, όπως σημειώνει, καθώς κάποιος έδωσε σε μία χώρα με δημοκρατικά αμφισβητήσιμη πολιτική στάση, ένα εργαλείο στο χέρι για να μην χρειάζεται πλέον να ασχολείται η ΕΕ με αυτό το θέμα.
 «Τώρα ο κύριος Erdogan χρησιμοποιεί το θέμα των προσφύγων ως μέσο πολιτικής πίεσης, κάτι που είναι πραγματικά κακό.
Και εμείς παρακολουθούμε το πώς παιδιά βρίσκονται επί νύχτες καθηλωμένα στο πουθενά και κανένας δεν φροντίζει για αυτά.
Το μόνο που λέμε είναι: σφραγισμένα σύνορα.
Αυτό όμως δεν είναι απάντηση σε μία θεμελιώδη πρόκληση.
Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε ένα ανθρωπιστικό μήνυμα», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος Georg Kapsch είναι κατηγορηματικός τονίζοντας στην συνέντευξή του ότι «εάν κάθε κοινότητα στην Αυστρία υποδεχθεί μία οικογένεια, το ζήτημα έχει λυθεί, ενώ δεν θα λειτουργήσει εάν μεταφερθούν όλοι στο Τράισκιρχεν (τον μεγάλο καταυλισμό προσφύγων, νότια της Βιέννης).
Εδώ η Ευρώπη έχει μία ευθύνη».
Ήδη, σε παλαιότερη αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων είχε τονίσει πως "η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά εκτεθειμένη θέση και δεν μπορούμε να αναμένουμε από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της τις εισροές προσφύγων από το Αιγαίο ούτε και να ζητάμε από τη χώρα να προστατεύσει χιλιάδες νησιά ως σύνορα, κάτι τέτοιο απλώς είναι αδύνατο και ως εκ τούτου πρέπει ως Ευρώπη να δώσουμε την στήριξή μας".
Είχε επίσης αναφέρει πως είναι πεπεισμένος ότι το προσφυγικό θέμα μπορεί να λυθεί μόνον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό και πως θα πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ανάλογο προσωπικό στα σύνορα.
Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Kapsch, θα μπορεί σχετικά γρήγορα να διαπιστώνεται ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος είναι οικονομικός μετανάστης, οπότε θα είναι δυνατή μία σαφής μείωση του αριθμού των προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.
Ο ίδιος είναι της άποψης ότι "μία ήπειρος, όπως η Ευρώπη, με 500 εκατομμύρια κατοίκους, πρέπει να είναι σε θέση να δεχθεί πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες και πως οι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά διώκονται πρέπει να μπορούν να βρίσκουν ένα καταφύγιο στην Ευρώπη, ενώ για τους οικονομικούς μετανάστες πρέπει να είναι δυνατή μία διαφορετική αντιμετώπισή τους".
"Έχουμε υποχρέωση, ήδη εξαιτίας των διεθνών συμβάσεων, να δεχόμαστε πρόσφυγες και αυτό ισχύει τόσο για την Αυστρία όσο και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι διεθνείς συμβάσεις έχουν υπογραφεί από όλους και ισχύουν για όλους", είχε επισημάνει ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης