Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι κατάλληλες συνθήκες για μία νέα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ

Novak (Ρωσία): Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι κατάλληλες συνθήκες για μία νέα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η Μόσχα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο
Στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ στο πετρέλαιο, αναφέρθηκε σήμερα (13/3) ο υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, εκτιμώντας ότι η Μόσχα μπορεί να επαναφέρει σχετικά γρήγορα την παραγωγή της στα επίπεδα του 2018.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι κατάλληλες συνθήκες για μία νέα συμφωνία στις χώρες του ΟΠΕΚ+», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει το υπόβαθρο για μία επιστροφή στις συζητήσεις με τους εταίρους μας στον ΟΠΕΚ+».
«Η κίνηση είναι σχεδόν αδύνατη σε αυτό το υπόβαθρο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός, ο οποίος διευκρίνισε ότι «η Ρωσία είναι πιθανό να αποκαταστήσει την παραγωγή που είχε περιοριστεί τον Οκτώβριο του 2018 αρκετά γρήγορα».
«Όσον αφορά την πρόσθετη παραγωγή, θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εξασφαλιστεί το επενδυτικό κόστος», τόνισε ο κ. Novak, εκτιμώντας ότι η Μόσχα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας ο Ρώσος υπουργός είχε δηλώσει ότι η Μόσχα «συνεχίζει τον διάλογο και πραγματοποιεί πολλές τηλεφωνικές επαφές με μέλη εντός και εκτός ΟΠΕΚ», παρά τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών την περασμένη εβδομάδα.
Αναφερόμενος στα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, ο κ. Novak δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια «πιθανώς να μην αποτελεί την καλύτερη επιλογή», προσθέτοντας ότι «η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προωθήσει τα προϊόντα της».
Η μη επίτευξη συμφωνίας στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα, καθώς και η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την τιμή πώλησης πετρελαίου και να αυξήσει την παραγωγή της, οδήγησαν το πετρέλαιο στο να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1991.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης