Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Μυστικό σχέδιο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις ΗΠΑ

Αποκάλυψη: Μυστικό σχέδιο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις ΗΠΑ
Σχέδιο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου απεργάζονται οι αρχές των ΗΠΑ, σε περίπτωση που η κατάσταση λόγω κορωνοϊού βγει εκτός ελέγχου
Μυστικό σχέδιο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ουάσιγκτον, αποκαλύπτει το Newsweek.
Από τη στιγμή που οι κυβερνήτες άρχισαν να καλούν εθνικές φρουρές, τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ήταν της άποψης ότι οι στρατιώτες έπρεπε να παραμείνουν σταθερά υπό τη διοίκηση των κυβερνητών.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν «κρυφές» στρατιωτικές αποστολές, ούτε θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος εάν η κρίση βγει εκτός ελέγχου και απειλήσει τη συνέχεια της κεντρικής διοίκησης.
Ωστόσο, ένα report που δημοσιεύθηκε στο Newsweek αναφέρει ότι το Πεντάγωνο ψεύδεται.
Στην πραγματικότητα, 10.000 στρατιώτες της εθνικής φρουράς έχουν αναπτυχθεί «μυστικά» στην Ουάσιγκτον και είναι έτοιμοι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να επιβάλουν στρατιωτικό νόμο και να βοηθήσουν τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να διαφύγουν αν τα πράγματα χειροτερέψουν.
Μάλιστα, οι στρατιώτες τελούν σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.
Συνεπώς, η ενεργοποίηση της εν λόγω task force έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων.
Σε επιφυλακή είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και ειδική ομάδα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
Πιο συγκεκριμένα, ελικόπτερα Black Hawk της 106 μοίρας του Ιλινόι είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για την άμεση μεταφορά κυβερνητικών παραγόντων, εάν αυτό απαιτηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουάσιγκτον έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ το lockdown αναμένεται να πάρει νέα παράταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης