Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Οι τιμές στο πετρέλαιο δεν πρόκειται να ανακάμψουν άμεσα - Υψηλός ο αριθμός αποθεμάτων παγκοσμίως

Novak (Ρωσία): Οι τιμές στο πετρέλαιο δεν πρόκειται να ανακάμψουν άμεσα - Υψηλός ο αριθμός αποθεμάτων παγκοσμίως
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι μόλις τεθεί σε εφαρμογή η νέα συμφωνία του OPEC+ η αγορά θα αρχίσει να εξισορροπεί σταδιακά
Τη θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αξιοσημείωση ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα, διατύπωσε σήμερα (28/4) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, καθώς αποθέματα παγκοσμίως παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Novak δήλωσε ότι «μόλις εφαρμοστεί η συμφωνία του OPEC+ για τις περικοπές σχεδόν 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως, καθώς και οι επιπλέον περικοπές των χωρών εκτός OPEC+, η αγορά πετρελαίου θα αρχίσει σταδιακά να εξισορροπεί».
Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε μία σημαντική ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα, εξαιτίας του υψηλού αριθμού των αποθεμάτων».
Παράλληλα, ο κ. Novak πρόσθεσε ότι «ο όγκος επεξεργασίας του εγχώριου πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 2,7% σε ετήσια βάση, μέχρι στιγμής τον Απρίλιο».
Η συμφωνία των OPEC+ για τις περικοπές στην παραγωγή θα τεθεί σε εφαρμογή την Παρασκευή (1/5) και αναμένεται να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου κατά 10% το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου του 2020.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν επιπλέον μείωση της παραγωγής από χώρες όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Βραζιλία, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες σταθεροποίησης της αγοράς ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης