Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morrison (πρωθυπουργός Αυστραλίας): Στις 8/5 θα εξετάσουμε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Morrison (πρωθυπουργός Αυστραλίας): Στις 8/5 θα εξετάσουμε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό
Στους 93 οι νεκροί από την επιδημία
Τη θέση ότι στις 8 Μαΐου θα εξετάσει την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Morrison κάλεσε τους πολίτες της χώρας να «κατεβάσουν» στα κινητά τους την εφαρμογή που επιτρέπει την ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν ασθενείς του ιούλέγοντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού.
Η Αυστραλία έχει θέσει σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τις μετακινήσεις και τη δραστηριότητα των πολιτών, μέτρα τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή.
Πάντως, η Αυστραλία τα έχει πάει πολύ καλά όσον αφορά τον περιορισμό της διασποράς του ιού, καθώς οι νεκροί στην επιδημία ανέρχονται σε 93 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 6.700.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 10 νέα κρούσματα, ενώ ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων επιβραδύνθηκε κάτω από το 0,5% την ημέρα, από το 25% που καταγραφόταν έναν μήνα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης