Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno: Τα δάνεια στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει είναι μακράς ωρίμανσης

Centeno: Τα δάνεια στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει είναι μακράς ωρίμανσης
Το Ταμείο Ανάκαμψης θα παρέχει χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού της ΕΕ σε προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Στην ανάγκη ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης των χωρών-μελών της ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού επιμένει ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.
«Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχει μεγάλες ωριμάνσεις» δήλωσε ο Centeno σε δηλώσεις του ενόψει της σημερινής (8/5/2020) τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, όπου θα εξετασθούν τα κύρια χαρακτηριστικά του μηχανισμού ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.
Στόχος είναι ο μηχανισμός να είναι λειτουργικός έως την 1η Ιουνίου και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ο ESM θα δανείζει τις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, αλλά και το πως θα μπορούν να αξιοποιούνται τα σχετικά χρήματα.
Σημειώνεται ότι βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί μέσω του μηχανισμού ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης τα κράτη μέλη θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση έως 2% του ΑΕΠ τους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Παράλληλα, το Eurogroup θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης