Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Ireland: Ζημίες 241 εκατ. ευρώ το α΄ 3μηνο 2020 λόγω κορωνοϊού - Στα 537 εκατ. ευρώ τα έσοδα

Bank of Ireland: Ζημίες 241 εκατ. ευρώ το α΄ 3μηνο 2020 λόγω κορωνοϊού - Στα 537 εκατ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της ιρλανδικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -23,7% στα 537 εκατ. ευρώ
Ζημίες ανακοίνωσε η Bank of Ireland για το πρώτο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας των χρεώσεων απομείωσης που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού και την επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, οι προ φόρων ζημίες της ιρλανδικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 241 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 123 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τις χρεώσεις απομείωσης να διαμορφώνονται στα 266 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της Bank of Ireland κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -23,7% στα 537 εκατ. ευρώ, έναντι 704 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαικής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαικής ισχύος της τράπεζας, αυτός διαμορφώθηκε στο 13,5% έναντι 13,8% τον Δεκέμβριο του 2019, με την Bank of Ireland να δηλώσει ότι ο δείκτης θα παραμείνει πάνω από την προηγούμενη ελάχιστη απαίτηση ρυθμιστικού κεφαλαίου του 11,45% σε ένα φάσμα σεναρίων.
«Οι οικονομικές προοπτικές στις βασικές μας αγορές στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αποδυναμωθεί», ανακοίνωσε η τράπεζα μετά τη δημοσίευση των εποτελεσμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η χαμηλότερη επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να βλάψει τον όγκο δανεισμού, ο οποίος θα μπορούσε να μειωθεί στο ήμισυ σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, ενώ το καθαρό περιθώριο επιτοκίου αναμένεται να μειωθεί σύμφωνα με τα χαμηλότερα επιτόκια».
«Ο πλήρης αντίκτυπος παραμένει αβέβαιος και θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια των περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19 και την επανεκκίνηση των οικονομιών της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας, Francesca McDonagh.
«Ο σκοπός του ομίλου, να επιστέψει στους πελάτες, τους συναδέλφους και τις κοινότητες να ευδοκημήσουν, είναι πιο σημαντικό από ποτέ», υπογράμμισε η κα McDonagh, διευκρινίζοντας ότι «ο COVID-19 προκάλεσε άμεσο και ισχυρό πλήγμα στις αγορές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης