Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mishustin (Ρωσία): Η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού έχει σταματήσει - Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν

Mishustin (Ρωσία): Η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού έχει σταματήσει - Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν
Ο Ρώσος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό «παραμένει δύσκολη»
Στο γεγονός ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία έχει σταματήσει, αναφέρθηκε σήμερα (18/5) ο πρωθυπουργός της χώρας, Mikhail Mishustin, κατά τη διάρκεια διάσκεψης που είχε με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο κ. Mishustin δήλωσε ότι «η κατάσταση γύρω από την εξάπλωση της μόλυνσης από τον κορωνοϊού παραμένει δύσκολη», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «καταφέραμε να σταματήσουμε την αύξηση των κρουσμάτων».
Νωρίτερα, η Επιτροπή Υγείας της χώρας ανακοίνωσε τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων από την 1η Μαΐου, και συγκεκριμένα στα 9.000, την ίδια στιγμή που η ημερήσια αύξηση τις προηγούμενες εβδομάδας άγγιζε τις 10.000.
«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν και αποχωρούν από τα νοσοκομείο, γυρνώντας σπίτια τους», υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «βλέπουμε το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιείται στη Ρωσία τους τελευταίες δύο μήνες».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά 2.722 ασθενείς έχουν αναρρώσει το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έχει ξεπεράσει πλέον τα 70.000 άτομα.
Παράλληλα, ο κ. Mishustin τόνισε ότι «το καθεστώς αυστηρής απομόνωσης μας επέτρεψε να κερδίσουμε χρόνο και να αποτρέψουμε μία εκρηκτική αύξηση του ποσοστού, όπως συνέβη σε πολλές χώρες».
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στα τέλη του περασμένου μήνα και εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπεία, ενώ από την τρέχουσα εβδομάδα κια έπειτα αναμένεται να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης