Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τις διαρροές για εμβόλιο κατά του κορωνοιού…η Moderna ανακοίνωσε δημόσια προσφορά για 1,25 δισεκ. δολ.

Μετά τις διαρροές για εμβόλιο κατά του κορωνοιού…η Moderna ανακοίνωσε δημόσια προσφορά για 1,25 δισεκ. δολ.
Η Moderna αναμένει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα της δημόσιας προσφοράς για τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που σχετίζονται με την κατασκευή του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού
Μετά τις διαρροές για εμβόλιο κατά του κορωνοιού…η Moderna ανακοίνωσε δημόσια προσφορά για 1,25 δισεκ. δολ.
Λίγο μετά το κλείσιμο και μετά από την τεράστια ενδοημερήσια αύξηση της μετοχής μετά τις αναφορές από την Moderna ότι έχει θετικά αποτελέσματα στα εξαιρετικά περιορισμένα και στα εξαιρετικά πρώιμα αποτελέσματα του εμβολίου COVID-19 - η εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δημόσια προσφορά 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε κοινές μετοχές.
Η Moderna αναμένει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα της δημόσιας προσφοράς για τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που σχετίζονται με την κατασκευή του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2), για διανομή στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται οι απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις για τη χρηματοδότηση της κλινικής ανάπτυξης και της ανακάλυψης φαρμάκων σε υπάρχουσες και νέες θεραπευτικές περιοχές, να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογικής πλατφόρμας mRNA και τη δημιουργία νέων τρόπων ή για τη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης και άλλων γενικών εταιρικών σκοπών.
Η Morgan Stanley ενεργεί ως μοναδικός διαχειριστής βιβλίων για την προσφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετοχές προσφέρονται μεταξύ 75 και 77,50 δολαρίων ανά μετοχή.
Λόγω της δημόσιας προσφοράς οι μετοχές μετά την συνεδρίαση υποχωρούν.
Νωρίτερα στις 18 Μαίου 2020, η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ενημέρωσε ότι η πρώτη δοκιμή του πειραματικού υποψήφιου εμβολίου COVID-19 - μια προ-κλινική ανθρώπινη δοκιμή - έδειξε "πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα".
Αλλά όπως ανέφεραν αργότερα οι αναλυτές, οι λεπτομέρειες - για παράδειγμα, το επίκεντρο της μελέτης ήταν η «ασφάλεια» και το εμβόλιο δοκιμάστηκε μόνο σε δύο χαμηλές δόσεις σε 8 ασθενείς.
Να σημειωθεί ότι για το εμβόλιο υπάρχουν 130 προγράμματα παγκοσμίως ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι θα απαιτηθεί 1 με 1,5 χρόνος.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι επενδυτές με την εταιρεία και τυχόν αποτελέσματα από τη δίκη, η οποία διεξάγεται σε συνεργασία με το NIAID.
Όπως αποδεικνύεται, όχι μόνο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel (του οποίου το μερίδιο της Moderna τον έχει κάνει δισεκατομμυριούχο) πουλάει ένα εκπληκτικό ποσό της μετοχής της Moderna, αλλά μια μυστηριώδης εταιρεία με την επωνυμία "Flagship Pioneer" που τυχαίνει επίσης να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Moderna πουλάει μετοχές αυτή η εταιρεία, ελέγχεται από τον Bancel.
Βασικά, ενώ τα αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν φάνηκαν να υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να δημιουργήσει αντισώματα COVID-19 σε ασθενείς, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια αμφιβολία για το πόσο καιρό τα αντισώματα COVID-19 μπορούν να διατηρήσουν το ανοσοποιητικό του ασθενούς ή αν το COVID-19 μπορεί να καταλήξει να εξελιχθεί όπως η γρίπη , απαιτώντας επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για να διατηρήσει τα προστατευτικά της αποτελέσματα.
Με άλλα λόγια, ενώ αυτό είναι πράγματι μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη, το αν το εμβόλιο θα είναι τελικά αποτελεσματικό παραμένει αβέβαιο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-05-18_13-19-53.jpg?itok=aBdlBozg
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmF686_0.jpg?itok=Z-k9Rs_g
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bancel.jpeg?itok=upjSIQ-J
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης