Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί να θέσει βέτο στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία

Die Welt: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί να θέσει βέτο στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί να θέσει βέτο στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναθεωρήσει
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί να ασκήσει βέτο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τις μελλοντικές σχέσεις τους.
Μια έκθεση που θα υποβληθεί στις αρμόδιες επιτροπές προς ψήφιση αύριο, Παρασκευή, και την οποία θα προδημοσιεύσει αύριο η Welt, προτρέπει τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον "να αναθεωρήσει επειγόντως τη διαπραγματευτική του θέση και να λάβει μέρος με εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις για ισότιμους όρους ανταγωνισμού, διότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με το Ηνωμένο Βασίλειο".
Η σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου.
Οι ευρωβουλευτές φοβούνται ότι η βρετανική κυβέρνηση, η οποία στο μέλλον θα είναι ανεξάρτητη από τους κανόνες των Βρυξελλών, θέλει να νοθεύσει τον ανταγωνισμό στην ήπειρο μέσω χαλαρότερων κανονισμών.
Αυτή είναι μια ανησυχία που ώθησε εξαρχής κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, να ζητούν κοινές προδιαγραφές λ.χ. για το περιβάλλον, την αγορά εργασίας και τις κρατικές ενισχύσεις.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει για άλλη μια φορά πολύ καθαρά τη δυσπιστία του απέναντι στο Λονδίνο.
Οι βουλευτές είναι "αποφασισμένοι να αποτρέψουν κάθε είδους πρακτικής ντάμπινγκ", αναφέρει το προσχέδιο.
"Η ανταγωνιστικότητα, οι υψηλά και βιώσιμες προδιαγραφές και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και όσον αφορά τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων, θα πρέπει να διασφαλιστούν στη σχεδιαζόμενη συμφωνία", τονίζεται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->