Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η συνάντηση Lavrov - Cavusoglu για Λιβύη και Συρία

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η συνάντηση Lavrov - Cavusoglu για Λιβύη και Συρία
Το ζήτημα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς Τουρκία και Ρωσία έχουν ανοικτά μέτωπα στη Λιβύη αλλά και τη Συρία όπου στηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα
Αναβάλλεται επ' αόριστο η προγραμματισμένη για σήμερα (14/6) συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov και της Τουρκίας Melvut Cavusoglu στην Κωνσταντινούπολη.
Η συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών της διπλωματίας ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (14/6),  όπου θα συζητούσαν φλέγοντα θέματα όπως η Λιβύη και η Συρία καθώς τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά για τις δύο χώρες.
Ωστόσο ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ο οποίος θα μετέβαινε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με το Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, ακύρωσε το ταξίδι για άγνωστους ακόμη λόγους.
Η επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ ήταν "οτι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον".
Το ζήτημα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς Τουρκία και Ρωσία έχουν ανοικτά μέτωπα στη Λιβύη αλλά και τη Συρία όπου στηρίζουν στρατιωτικά, διαφορετικά στρατόπεδα, την ώρα που οι δύο χώρες υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία για την πώληση των ρωσικών πυραύλων S 400 στην Άγκυρα.
Επιπλέον, την περασμένη βδομάδα καταπατήθηκε η κατάπαυση πυρός που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές στο Idlib της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης