Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Δεν αναμένουμε άμεση επιστροφή της ζήτησης πετρελαίου σε επίπεδα προ κρίσης - Ίσως να χρειαστούν 2 ή 3 χρόνια

Novak (Ρωσία): Δεν αναμένουμε άμεση επιστροφή της ζήτησης πετρελαίου σε επίπεδα προ κρίσης - Ίσως να χρειαστούν 2 ή 3 χρόνια
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου στον τομέα των μεταφορών θα παραμείνει χαμηλότερα
Τη θέση ότι η ζήτηση πετρελαίου δε θα επιστρέψει άμεσα στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση του κορωνοϊού διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη ενδέχεται να διαρκέσει δύο με τρία χρόνια.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Novak δήλωσε ότι δεν αναμένει η ζήτηση πετρελαίου να επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης στο εγγύς μέλλον, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί το τρέχον έτος.
«Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συμβεί εντός του 2021», υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος, για να προσθέσει ότι «ίσως χρεαστεί δύο ή τρία χρόνια, επειδή ο κόσμος θα ταξιδεύει λιγότερο, θα οδηγάει λιγότερο και θα κάνει περισσότερα πράγματα μέσω διαδικτύου».
«Η οικονομία θα αναπτυχθεί ξανά, αλλά η ζήτηση πετρελαίου στον τομέα των μεταφορών θα παραμείνει χαμηλότερα», επεσήμανε ο κ. Novak, ο οποίος εκτιμά ότι για την ώρα δεν υπάρχει ανάγκη εμβάθυνσης των περικοπών στην παραγωγή που προβλέπει η συμφωνία του OPEC+, αν και οι χώρες θα συνεχίσουν να συζητήσουν κάθε μήαν την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας.
«Τον Ιούλιο η συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς», ανέφερε ο κ. Novak, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τότε θα δούμε» τι θα συμβεί στη συνέχεια.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι ασαφή», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αυτά είναι «η καταναλωτική ζήτηση και το εάν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού όπως αναμένουν πολλοί», ενώ τόνισε ότι «αυτό θα προκαλούσε ξανά αναταραχές στις αγορές».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας αναμένει πως η μέση τιμή του αργού Ουραλίων θα διαμορφωθεί στα 35 δολ. ανά βαρέλι το 2020, ενώ τόνισε ότι οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχίσουν τα προγράμματα επενδύσεων πραγματοποιώντας ορισμένες περικοπές, οι οποίες μπορεί να φτάσουν έως και στο -20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης