Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαρση του κορωνοϊού και στις έξι χώρες του Περσικού Κόλπου - Πάνω από 400.000 τα κρούσματα

Έξαρση του κορωνοϊού και στις έξι χώρες του Περσικού Κόλπου - Πάνω από 400.000 τα κρούσματα
Τα κρούσματα στις έξι χώρες του Κόλπου είχαν περάσει το όριο των 200.000 στις 27 Μαΐου, από την αρχή της πανδημίας, και σε ένα μήνα διπλασιάστηκαν ξεπερνώντας τις 400.000
Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στις έξι χώρες του Κόλπου έχει διπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα και πλέον ξεπερνά τις 400.000, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής ήραν αυτή την εβδομάδα όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.
Μέχρι χθες βράδυ Τετάρτης 24 Ιουνίου, στην περιοχή είχαν καταγραφεί 403.163 κρούσματα και 2.346 θάνατοι, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
Τα κρούσματα στις έξι χώρες του Κόλπου είχαν περάσει το όριο των 200.000 στις 27 Μαΐου.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν αργά χθες ότι αίρουν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στη χώρα από τα μέσα Μαρτίου, καθώς ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε από τα 900 που ήταν στο τέλος Μαΐου σε 300 με 400 τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Σαουδική Αραβία, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα στην περιοχή (167.000) και περισσότεροι από 1.380 θάνατοι, ήρε την απαγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή έπειτα από τρεις μήνες.
Το Κουβέιτ είναι η μόνη χώρα του Κόλπου όπου εξακολουθεί να ισχύει μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Το Κατάρ, το Ομάν και το Μπαχρέιν δεν είχαν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Η χαλάρωση των μέτρων στις έξι χώρες του Κόλπου διαφέρει, με τα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία να ηγούνται στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, ακόμη και των εστιατορίων και των εμπορικών κέντρων.
Το Ντουμπάι, που εξαρτάται από τον τουρισμό και το λιανεμπόριο, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι από τις 7 Ιουλίου ανοίγουν τα σύνορα του εμιράτου για τους ξένους ταξιδιώτες.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στα οποία ανήκει το Ντουμπάι, δεν έχουν ανακοινώσει αντίστοιχο μέτρο που να αφορά όλη την ομοσπονδία.
Το Κατάρ, με τον δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό κρουσμάτων στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την επανάληψη πτήσεων από χώρες χαμηλού κινδύνου από την 1η Ιουλίου, ενώ θα ανοίξουν και οι αγορές και τα εμπορικά κέντρα, με όριο όμως στον αριθμό των ατόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης