Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Ελπίζουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει εντός του Ιουλίου 2020 - Η επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάμπτει

Novak (Ρωσία): Ελπίζουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει εντός του Ιουλίου 2020 - Η επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάμπτει
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι οι επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου θα μειωθούν κατά κατά περίπου ένα τρίτο το 2020
Την ελπίδα του ότι η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει εντός του Ιουλίου εξέφρασε σήμερα (2/7) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, καθώς η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται σταδιακά μετά τα lockdowns παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο κ. Novak τόνισε ότι οι επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου παγκοσμίως θα υποχωρήσουν κατά περίπου ένα τρίτο το 2020, καθώς η ζήτηση πετρελαίου υποχώρησε κατά 25 με 28% τον Απρίλιο, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν σε 28 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την ελπίδα του ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, καθώς η επανεκκίνησης της οικονομίας συνεχίζεται σε όλον τον κόσμο και η δραστηριότητα ανάκαμπτει σταδιακά σε ρυθμούς προ πανδημίας.
«Όλοι συμφωνούν ότι αναμένουμε αλλαγή στη δομή του ενεργειακού τομέα», επεσήμανε ο κ. Novak, διευκρινίζοντας ότι «το μερίοδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ανέρχεται στο 65% με 68% έως το 2040, πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις».
«Οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις μόνο θα αυξάνονται, οπότε οι επενδυτές θα περιορίσουν τη συμμετοχή τους σε έργα που δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Novak, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση σχετικά με το μέλλον της συμφωνίας των OPEC+ για την παραγωγή πετρελαίου.
«Οι ποσοστώσες μείωσης για τη Ρωσία θα περιοριστούν από 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ξεκινώντας από την 1η Αυγούστου», τόνισε ο Ρώσος υπουργός, επισημαίνοντας ότι «η Κοινή Τεχνική Επιτροπή του OPEC θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και θα αντιδρά ανάλογα με τυχόν σημαντικές αλλαγές».
«Η εμφάνιση γεγονότων μαύρου κύκνου, όπως είναι η παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού δείχνει τη σημασία των συντονισμένων δράσεων από οργανισμούς όπως ο OPEC», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης