Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απειλεί με αντίποινα και «πραγματικό πόνο» τις ΗΠΑ, για το κλείσιμο του προξενείου της στο Χιούστον

Κίνα: Απειλεί με αντίποινα και «πραγματικό πόνο» τις ΗΠΑ, για το κλείσιμο του προξενείου της στο Χιούστον
Όταν έρθει η ώρα, τα πραγματικά αντίποινα θα περιλαμβάνουν «πραγματικό πόνο» για τις ΗΠΑ, έγραψε συντάκτης της μεγαλύτερης αγγλόφωνης εφημερίδας της Κίνας
Οι Global Times της Κίνας προειδοποιούν αντίποινα που θα προκαλέσουν «πραγματικό πόνο» στις ΗΠΑ, για το κλείσιμο του προξενείου του Χιούστον.
Σύμφωνα με tweet του συντάκτη των Global Times, Hu Xijin, μιας από τις κορυφαίες αγγλόφωνες εφημερίδες του Πεκίνου, που αναρτήθηκε πριν από λίγα λεπτά, τα αντίποινα από το κλείσιμο του αμερικανικού προξενείου στη Γουχάν, όπως έγραψε το Reuters, δεν θα ήταν πλήγμα για τις ΗΠΑ.
Όταν έρθει η ώρα, η ανταπόδοση θα περιλαμβάνει «πραγματικό πόνο» για τις ΗΠΑ.
Θα είναι επίσης «απροσδόκητο».
Image
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για το κλείσιμο της προξενείου στο Χιούστον ήρθε κατόπιν καπνού που παρατηρήθηκε να βγαίνει από το προξενείο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να μην λάβουν άδεια να μπουν στο κτίριο.
"Δώσαμε εντολή για το κλείσιμο του Γενικού Προξενείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Χιούστον, προκειμένου να προστατεύσουμε την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών", δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Morgan Ortagus.
"Η Σύμβαση της Βιένης αναφέρει ότι οι διπλωμάτες οφείλουν να 'σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της χώρας που τους φιλοξενεί' και 'οφείλουν να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του κράτους'", υπογράμμισε η Ortagus, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον.
Η απόφαση, η οποία έπληξε τις παγκόσμιες αγορές μετοχών, έχει κριθεί ως δραματική κλιμάκωση των διμερών εντάσεων, καθώς το Πεκίνο καταδίκασε την εντολή ως εξωφρενική παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Εκπρόσωποι της κινεζικής κυβέρνησης επέκριναν επίσης την απόφαση ως εξωφρενική και άνευ προηγουμένου.
Η εντολή της Ουάσινγκτον, η οποία σύμφωνα με την WSJ εκδόθηκε χθες, σηματοδοτεί μια «άνευ προηγουμένου κλιμάκωση» και «μια πολιτική πρόκληση που ξεκίνησε μονομερώς από τις ΗΠΑ», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin, ο οποίος αντιμετώπισε το ζήτημα κατά τη διάρκεια της τακτικής του συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.
"Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να ακυρώσουν αμέσως την εσφαλμένη απόφασή τους, διαφορετικά η Κίνα θα προβεί σε νόμιμες και απαραίτητες απαντήσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης