Διεθνή

Soros: Ο Trump είναι ένα καθαρά προσωρινό φαινόμενο που θα εξαφανιστεί το 2020

Soros: Ο Trump είναι ένα καθαρά προσωρινό φαινόμενο που θα εξαφανιστεί το 2020
Ο Soros ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα σε πορεία για πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα
Ως «κίνδυνο για τον κόσμο» χαρακτήρισε τον Donald Trump ο δισεκατομμυριούχος George Soros συνεχίζοντας την πολεμική σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.
Μάλιστα ο Soros φέρεται να έκανε λόγο, αναφερόμενος στον Trump, για ένα «καθαρά προσωρινό φαινόμενο που θα εξαφανιστεί το 2020 ή ακόμη νωρίτερα», όπως μετέδωσε το CNBC.
Πάντως ο δισεκατομμυριούχος δεν έδωσε διευκρινίσεις τι εννοούσε λέγοντας «ή ακόμη νωρίτερα».
Ο Soros ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα σε πορεία για πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.
«Το γεγονός του πυρηνικού πολέμου είναι τόσο τρομερό που προσπαθούμε να το αγνοήσουμε, αλλά είναι αληθινό», είπε, προσθέτοντας, πως «πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πορεία προς τον πυρηνικό πόλεμο αρνούμενοι να αποδεχτούν ότι [Βόρεια] Κορέα έχει γίνει πυρηνική δύναμη».
«Αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό κίνητρο για τη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει την πυρηνική της ικανότητα με κάθε δυνατή ταχύτητα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να ωθήσει τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική τους υπεροχή προληπτικά, στην πραγματικότητα να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο για να αποτρέψουν έναν πυρηνικό πόλεμο, προφανώς μια αντιφατική στρατηγική», σημείωσε ο George Soros σύμφωνα με το CNBC.
«Διακυβεύεται όχι μόνο η επιβίωση της ανοιχτής κοινωνίας αλλά η επιβίωση ολόκληρου του πολιτισμού μας», συνέχισε.
«Η άνοδος στην ηγεσία προσώπων όπως ο Kim Jong Un στη Βόρεια Κορέα και ο Donald Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να κάνουν πολύ με αυτό», συμπλήρωσε.
Ο Soros πρότεινε μια προσέγγιση που θα ενθάρρυνε τη Βόρεια Κορέα να «αναστείλει την περαιτέρω ανάπτυξη πυρηνικών όπλων».
Επιπροσθέτως συνέκρινε τον Trump με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ισχυριζόμενος πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα ήθελε να δημιουργήσει ένα «κράτος μαφίας» που  θα καταστέλλει τα ατομικά δικαιώματα αλλά εμποδίζεται από το Σύνταγμα, τους θεσμούς και την κοινωνία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης