Τελευταία Νέα
Διεθνή

O James Murdoch παραιτήθηκε από τη News Corp, μετά από έντονες διαφωνίες με τον πατέρα του Rupert

O James Murdoch παραιτήθηκε από τη News Corp, μετά από έντονες διαφωνίες με τον πατέρα του Rupert
Ο 47χρονος, που προετοιμαζόταν να ηγηθεί των επιχειρήσεων του παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της News Corp
Ο James Murdoch παραιτήθηκε από την οικογενειακή αυτοκρατορία News Corp με επικεφαλής τον πατέρα του, Rupert μετά από «διαφωνίες επί του εκδοτικού περιεχομένου».
Ο 47χρονος, που προετοιμαζόταν να ηγηθεί των επιχειρήσεων του παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της News Corp., επικαλούμενος διαφορές απόψεων με την εκδοτική εταιρεία, η οποία κατέχει την Wall Street Journal και την New York Post.
«Η παραίτησή μου οφείλεται σε διαφωνίες επί του εκδοτικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε από τα πρακτορεία ειδήσεων της εταιρείας», δήλωσε ο James Murdoch σε επιστολή παραίτησης.
Ο James ο μικρότερος γιος του Rupert ήταν διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης πολυμέσων της οικογένειας μέχρι πέρυσι, αλλά παραιτήθηκε όταν τα περισσότερα από τα περιουσιακά του στοιχεία πωλήθηκαν στην Walt Disney Co.
Eκπρόσωπος του Murdoch αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή παραίτησης.
Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου μια ομάδα δημοσιογράφων της WSJ απέστειλε επιστολή στον εκδότη της, ζητώντας μια σαφέστερη οριοθέτηση μεταξύ των ειδήσεων και των άρθρων γνώμης, αναφέροντας ταυτόχρονα την «έλλειψη ελέγχου και διαφάνειας».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης