Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Εισαγγελία θα ζητήσει βαριές ποινές για τους 4 αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δoλοφονία Floyd

ΗΠΑ: Η Εισαγγελία θα ζητήσει βαριές ποινές για τους 4 αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δoλοφονία Floyd
Η δίκη για τον φόνο του Floyd είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2021
Βαριές ποινές στους αστυνομικούς που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αφροαμερικανό George Floyd στη Μινεαπολη των ΗΠΑ πρόκειται να επιβάλλουν οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας που άναψε φωτιές στη χώρα.
Επικαλούμενη πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, η κατηγορούσα αρχή θα ζητήσει να επιβληθούν στους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στον φόνο του Floyd ποινές «ανώτερες» από τις συνηθισμένες, σύμφωνα με τα έγγραφα που παραδόθηκαν στο δικαστήριο, εξαιτίας «της ιδιαίτερης σκληρότητας» της πράξης τους και της «ευάλωτης» κατάστασης στην οποία βρισκόταν το θύμα.
Η δίκη για τον φόνο του Floyd είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2021.
Οι αστυνομικοί «καταχράστηκαν τη θέση ισχύος» στην οποία βρίσκονταν και ο πρώην αστυνομικός Dereck Shovin επέδειξε «ιδιαίτερα σκληρότητα», ασκώντας «μη αναγκαία βία» ενώπιον πολλών μαρτύρων και κυρίως παιδιών, υπογράμμισε ο εισαγγελέας Keath Ellison.
Ο 44χρονος Shovin κατηγορείται ότι στις 25 Μαΐου προκάλεσε ασφυξία στον 46χρονο Αφροαμερικανό καθώς είχε το γόνατό του πάνω στον λαιμό του Floyd επί σχεδόν εννέα λεπτά, την ώρα που εκείνος ήταν ακινητοποιημένος, μπρούμυτα στο οδόστρωμα. Οι τρεις πρώην συνάδελφοί του Alexander King, ο Thomas Leyn και Tu Thao κατηγορούνται για συνέργεια στον φόνο.
«Ο George Floyd, το θύμα, ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος διότι οι αστυνομικοί ήδη του είχαν περάσει χειροπέδες και είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη, ενώ τον είχαν ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο οδόστρωμα», υπογράμμισαν οι εισαγγελείς. Εξάλλου υπενθύμισαν ότι ο «Floyd είχε πει ξεκάθαρα και επανειλημμένα στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούσε πια να αναπνεύσει».
Οι εισαγγελείς δεν διευκρίνισαν τις ποινές που θα ζητήσουν για τους αστυνομικούς, όμως η ανώτατη ποινή για ανθρωποκτονία στην πολιτεία της Μινεσότα είναι 40 χρόνια κάθειρξη.
Επικαλούμενη πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, η κατηγορούσα αρχή θα ζητήσει να επιβληθούν στους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στον φόνο του Floyd ποινές «ανώτερες» από τις συνηθισμένες, σύμφωνα με τα έγγραφα που παραδόθηκαν στο δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης