Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Καταγγέλλουν τη δικαστική απόφαση για τη δολοφονία Khashoggi

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Καταγγέλλουν τη δικαστική απόφαση για τη δολοφονία Khashoggi
Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και κατά συνέπεια δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις αρχές της δικαιοσύνης», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατήγγειλαν σήμερα την απόφαση σαουδαραβικού δικαστηρίου για οκτώ από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Jamal Khashoggi, εκτιμώντας ότι η δίκη αυτή δεν επέτρεψε να γίνει γνωστή η αλήθεια για το έγκλημα αυτό.
«Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και κατά συνέπεια δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις αρχές της δικαιοσύνης», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Christoph Deloire, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η δίκη αυτή, χωρίς ακροατήριο και χωρίς δημοσιογράφους, δεν επέτρεψε να μάθουμε την αλήθεια και να καταλάβουμε τι συνέβη στις 2 Οκτωβρίου 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ. όπου δολοφονήθηκε ο Khashoggi) και ποιος είχε δώσει την εντολή», πρόσθεσε.
Παράλληλα ωστόσο, η οργάνωση εξέφρασε την ικανοποίησή της επειδή ακυρώθηκαν οι θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως σε ορισμένους από τους κατηγορούμενους.
Οι RSF εκτιμούσαν ότι αυτές οι καταδίκες σε θάνατο ίσως να ήταν «ένα μέσο για να σιωπήσουν για πάντα οι μάρτυρες της δολοφονίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης