Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Η Γερμανία ενδέχεται να υποδεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες από την Μόρια της Λέσβου

tags :
Bild: Η Γερμανία ενδέχεται να υποδεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες από την Μόρια της Λέσβου
Το Βερολίνο βρίσκεται αντιμέτωπο με αυξανόμενες εκκλήσεις από πολιτικούς που υποστηρίζουν την υποδοχή των προσφύγων από την δομή της Λέσβου
Το ενδεχόμενο ότι η Γερμανία θα υποδεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μόρια και ελπίζει ότι η δομή προσφύγων μπορεί να ανοικοδομηθεί και να διοικείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε νωρίτερα την Δευτέρα (14/9/2020) η γερμανική εφημερίδα Bild.
Το Βερολίνο βρίσκεται αντιμέτωπο με αυξανόμενες πιέσεις από πολιτικούς που υποστηρίζουν την υποδοχή από την δομή, η οποία κάηκε την περασμένη εβδομάδα, εάν το επέτρεπε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Από την μεριά τους, αξιωματούχοι, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών, Horst Seehofer, δήλωσαν απρόθυμοι να κινηθούν μονομερώς, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται ευρωπαϊκή συμφωνία για τη μετεγκατάσταση περισσότερων από 12.000 πρώην κατοίκων του καταυλισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η εφημερίδα Bild γράφει επίσης ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατευθύνεται τώρα προς την υποδοχή περισσότερων προσφύγων.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των Σοσιαλδημοκρατών Olaf Scholz, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Γερμανία έπρεπε να είναι έτοιμη να διαδραματίσει ένα ρόλο στην υποδοχή προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης