Διεθνή

Δυναμιτίζει το κλίμα με την Κίνα ο Trump μπλοκάροντας το Tik Tok στις ΗΠΑ

Δυναμιτίζει το κλίμα με την Κίνα ο Trump μπλοκάροντας το Tik Tok στις ΗΠΑ
Μετωπική σύγκρουση Trump με την κινεζική TikTok
Την απόφαση να απαγορεύσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές με τις κινεζικές εφαρμογές WeChat και TikTok την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του Υπουργείου Εμπορίου της, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.
Ο Trump απ' ότι φαίνεται πως βρίσκεται έτσι ένα βήμα πριν κάνει τις "απειλές" του, πράξη.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση έρχεται πριν από την αναμενόμενη δήλωση του Προέδρου D. Trump σχετικά με το εάν η κυβέρνηση θα εγκρίνει εν τέλει τη συμφωνία για την Oracle ώστε να αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο  από το δημοφιλές TikTok.
Δεν είναι σαφές ωστόσο, εάν η εν λόγω ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, σημαίνει αυτόματα ότι αποκλείει την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας πριν από την προθεσμία της Κυριακής.
Θα μπορούσε να είναι απλώς, μια επιθετική κίνηση από την κυβέρνηση Trump ώστε να πιέσει περαιτέρω, διεκδικώντας την αρχική πρόθεσή της, η TikTok να εξαγοραστεί πλήρως από μια αμερικανική εταιρεία.
«Κατόπιν εντολής του Προέδρου, έχουμε αναλάβει σημαντική δράση για την καταπολέμηση της κακόβουλης συλλογής προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών από την Κίνα, προωθώντας παράλληλα τις εθνικές μας αξίες, τους δημοκρατικούς κανόνες των ΗΠΑ» ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross.
Η ανακοίνωση της Παρασκευής (18/9/2020) από το Υπουργείο Εμπορίου είναι η επιβολή της αρχικής εντολής του Trump (6 Αυγούστου 2020) που έδωσε στην TikTok 45 ημέρες διορία, ώστε πουληθεί σε μια αμερικανική εταιρεία.
Η δήλωση του Υπουργείου Εμπορίου προμηνύει ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, η Apple και η Google θα πρέπει να αφαιρέσουν έτσι τις εφαρμογές από τις βιβλιοθήκες τους.
Αδιαμφισβήτητα, αυτή η κίνηση είναι ακόμα ένα κομμάτι από το παζλ στην διαμάχη ή αλλιώς... "πόλεμο" μεταξύ των υπερ δυνάμεων, ΗΠΑ και Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης