Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιος κορωνοϊός; – Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε 845 δισ. δολάρια

Ποιος κορωνοϊός; – Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε 845 δισ. δολάρια
Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων εκτινάχθηκε κατά 845 δισ. δολάρια τους μήνες της πανδημίας
Ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων εκτοξεύθηκε κατά το ασύλληπτο ποσό των 845 δισ. δολαρίων τους μήνες της πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση του Institute for Policy Studies.
Ειδικότερα, η έρευνα αφορά τους 643 πλουσιότερους Αμερικανούς και μετρά τη διαφορά στον πλούτο τους από τις 18 Μαρτίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2020.
Τα 845 δισ. δολάρια αφορούν αύξηση του συνολικού πλούτου των εν λόγω μεγιστάνων κατά 29%.
Τα περισσότερα από αυτά έβγαλαν το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, ο CEO της Oracle, Larry Ellison, και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και βαθύπλουτος Michael Bloomberg.
Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα που προέρχονται ακόμα και από τη γνωστή λίστα του Forbes.
Ο Chuck Collins μάλιστα, διευθυντής του Προγράμματος για την Ανισότητα του Institute for Policy Studies, δήλωσε σοκαρισμένος από τα νούμερα, προσθέτοντας πως η υγειονομική κρίση της Covid-19 «επιτείνει τις υπάρχουσες ανισότητες της Αμερικής».
Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που στις ΗΠΑ η πανδημία έχει επιφέρει τη χειρότερη κρίση ανεργίας από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.
Όσο ο λαός πεινά, ο Jeff Bezos της Amazon είδε τη μετοχή της να κερδίζει άλλο ένα 60% φέτος, αποφέροντάς του από τις 8 Φεβρουαρίου 55,2 δισ. δολάρια.
Άλλα 60 δισ. έβγαλαν συνολικά το τελευταίο εξάμηνο της μέλη της οικογένειας Walton (που έχουν τα Walmart), 70 δισ. κέρδισε ο Elon Musk (τρίτος πλουσιότερος πια άνθρωπος του κόσμου) και κατά 18 δισ. πλουσιότερος έγινε ο συνιδρυτής της Google, Larry Page.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης