Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το TikTok προσέφυγε στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ κατά της απόφασης Trump να μπλοκάρει την εφαρμογή

Το TikTok προσέφυγε στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ κατά της απόφασης Trump να μπλοκάρει την εφαρμογή
Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον κατά της εντολής Trump
Η δημοφιλής εφαρμογή βίντεο TikTok προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του Donald Trump, προκειμένου να μπλοκάρει την απαγόρευσή της από την Κυριακή (20/9/2020) στις ΗΠΑ.
Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά το βράδυ της Παρασκευής (18/9) κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να «κατεβάζουν» την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok, όπως και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Trump υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια «ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή» στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης