Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ στην H&M για παραβίαση στα προσωπικά δεδομένα πελατών

Γερμανία: Πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ στην H&M για παραβίαση στα προσωπικά δεδομένα πελατών
Η H&M παραδέχτηκε τα κενά στην διαχείριση της και δήλωσε πως συνεργάζεται με τις γερμανικές Αρχές για τη διευθέτηση του θέματος
Πρόστιμο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στην σουηδική εταιρεία H&M από τις γερμανικές αρχές.
Η υπόθεση αφορά εσωτερικές παραβιάσεις στην ασφάλεια προσωπικών δεδομένων στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της στη Νυρεμβέργη, ανέφερε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 ο λιανοπωλητής μόδας.
«Η περιφερειακή αρχή προστασίας δεδομένων στο Αμβούργο επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ο όμιλος H&M παραδέχεται αδυναμίες στο κέντρο εξυπηρέτησης και έχει λάβει ισχυρά μέτρα για να το διορθώσει», ανέφερε στην οικονομική  της έκθεση (Ιουνίου-Αυγούστου 2020), η εταιρεία. 
Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung πέρυσι ανέφερε ότι ο Επίτροπος για την Προστασία Δεδομένων στο Αμβούργο ξεκίνησε έρευνα για τη διαχείριση της H&M στο θέμα των δεδομένων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η H&M συγκέντρωσε πληροφορίες για ασθένειες και άλλες προσωπικές συνθήκες των υπαλλήλων στο τηλεφωνικό κέντρο. Η H&M από την μεριά της είπε τον Ιανουάριο του 2020 ότι οι παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν ήταν απαράδεκτες και συνεργάζεται με τις αρχές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης