Τελευταία Νέα
Διεθνή

Navalny (Ρωσία): Οι ρωσικές αρχές με δηλητηρίασαν γιατί φοβήθηκαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές

Navalny (Ρωσία): Οι ρωσικές αρχές με δηλητηρίασαν γιατί φοβήθηκαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές
Το Κρεμλίνο απέρριψε οποιαδήποτε κατηγορία περί εμπλοκής στην δηλητηρίαση Navalny
Συνεχίζει τον σφοδρό πόλεμο δηλώσεων κατά της ρωσικής κυβέρνησης ο Alexei Navalny.
Αυτή την φορά ο έντονος επικριτής του Κρεμλίνου κατονόμασε ως υπεύθυνες τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας για τον δηλητηριασμό του με Novichok, επειδή τον είδαν ως απειλή ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του επόμενου έτους (2021).
«Κατάλαβαν ότι υπήρχαν μεγάλα, προβλήματα που τους απειλούσαν πριν από τις εκλογές για την Κρατική Δούμα», δήλωσε ο Navlany σε συνέντευξή του στο YouTube, την πρώτη του εμφάνιση με βίντεο από τότε που πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Βερολίνου.
Ο αντίπαλος του Putin έπεσε σε κώμα στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 μετά την κατάρρευσή του σε πτήση εσωτερικού στη Σιβηρία στις 20 Αυγούστου 2020.
Οι Γερμανοί γιατροί λένε ότι δηλητηριάστηκε με Novichok. Έκτοτε η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες ζήτησαν εξηγήσεις από το Κρεμλίνο για την ασθένεια του Navalny.
Το Κρεμλίνο απέρριψε οποιαδήποτε κατηγορία ότι ο Putin ή οι ρωσικές αρχές ήταν υπεύθυνες για την κατάσταση του Navalny.
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές της Ρωσίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2020, αν και ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης έχουν δείξει ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν την άνοιξη.
Ο 44χρονος Navalny είπε επίσης, ότι η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί πολύ και ότι οι γιατροί έχουν εντυπωσιαστεί με την ταχεία ανάρρωσή του, αλλά ότι τα χέρια του τρέμουν σε μεγάλο βαθμό και κάνει φυσικοθεραπείες, ενώ η αποθεραπεία του στη Γερμανία πιθανόν να χρειαστεί δύο ακόμη μήνες.
Έρευνες από τον Διεθνή Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Oπλων
Ο Διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Oπλων ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να στείλει εμπειρογνώμονες στη Ρωσία για την διερεύνηση της υπόθεσης του Navalny, ο οποίος φέρεται να έχει δηλητηριασθεί.
Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ανακοίνωσε ότι έχει δεχθεί την 1η Οκτωβρίου 2020 πρόταση από την Μόσχα, με την οποία ζητούσε από τον διεθνή οργανισμό να εξετάσει το ενδεχόμενο της αποστολής στην Ρωσία εμπειρογνωμόνων του οργανισμού που θα μπορούσαν να συνεργασθούν με Ρώσους εμπειρογνώμονες για την διερεύνηση του συμβάντος.
Ο Γενικός διευθυντής του ΟΑΧΟ στις 2 Οκτωβρίου 2020 απάντησε στο αίτημα της ρωσικής πλευράς με επιστολή του προς τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ, στην οποία αναφέρεται ότι «η Τεχνική γραμματεία είναι έτοιμη να παράσχει την αναγκαία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης