Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Η καταδίκη της Ουγγαρίας από την Ευρώπη για το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης άργησε

Soros: Η καταδίκη της Ουγγαρίας από την Ευρώπη για το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης άργησε
Tο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (CEU), το οποίο ίδρυσε ο Soros, αναγκάστηκε να μεταφερθεί τον Νοέμβριο του 2017
Η καταδίκη της Ουγγαρίας από την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την απαγόρευση λειτουργίας του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Βουδαπέστη το 2019, "έρχεται πολύ αργά", δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής του Πανεπιστημίου, George Soros.
Νωρίτερα σήμερα, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ετυμηγορία του έκρινε ότι αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο η μεταρρύθμιση των κανόνων που διέπουν τα πανεπιστήμια στην Ουγγαρία, εξαιτίας της οποίας το πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο George Soros αναγκάστηκε να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του στη Βιέννη.
Είναι μια "νίκη για τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αλλά "δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Ουγγαρία επειδή οι νόμοι της δεν πληρούν τα κριτήρια ακαδημαϊκής ελευθερίας", και "η κυβέρνηση αυτής της χώρας καταπατά διαρκώς τις αξίες της ΕΕ", ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος σε ανακοίνωσή του.
Βάσει της μεταρρύθμισης που υιοθετήθηκε από την Βουδαπέστη το 2017, τα ξένα πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργούν στην Ουγγαρία παρά μόνο αν προσφέρουν μαθήματα και διαθέτουν πανεπιστημιούπολη στη χώρα όπου ιδρύθηκαν.
Για τον λόγο αυτό το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (CEU), το οποίο ίδρυσε ο Soros, μαύρο πρόβατο του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban, αναγκάστηκε να μεταφέρει τον Νοέμβριο του 2017 το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του στην Βιέννη.
Το CEU ιδρύθηκε βάσει της νομοθεσίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης