Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed Chicago): Χαλαρή νομισματική πολιτική ακόμη και μετά το 2023

tags :
Evans (Fed Chicago): Χαλαρή νομισματική πολιτική ακόμη και μετά το 2023
«Η πολιτική μας όσον αφορά τον πληθωρισμό είναι απίθανο να ολοκληρωθεί όταν αρχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια», δήλωσε ο επικεφαλής της Fed του Chicago Charles Evans


Η Κεντρική Tράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πιθανότατα θα χρειαστεί να διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική της πολιτική ακόμη και μετά το 2023, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο όσον αφορά τα κατάλληλα επίπεδα του πληθωρισμού, ακόμη και όταν αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) του Chicago Charles Evans σε δηλώσεις του την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.
«Δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε μία αυστηρή αριθμητική φόρμουλα προκειμένου να προσδιορίσουμε την ώρα της απόσυρσης των μέτρων χαλάρωσης», δήλωσε ο Evans.
Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επιστρέψει στο 2% μετά το 2023 και η Fed θα είναι δυνατόν να ξεπεράσει μετρίως το επίπεδο αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα στη συνέχεια προκειμένου να επιτύχει τον μεσοσταθμικό στόχο του 2%, υπογράμμισε.
«Η πολιτική μας όσον αφορά τον πληθωρισμό είναι απίθανο να ολοκληρωθεί όταν αρχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια, και έτσι κατά τα φαινόμενα θα διατηρήσουμε τις κατάλληλες νομισματικές συνθήκες έως ότου επιτευχθεί ο στόχος για το μεσοσταθμικό ύψους του πληθωρισμού», επισήμανε.
Ο Evans επανέλαβε την άποψή του ότι το οικονομικό κλίμα, παρότι βελτιώνεται, η βελτίωση αυτή είναι αναιμική και ότι η πρόβλεψή του για ύφεση φέτος περίπου 3,5%, και για ρυθμό ανάπτυξης περίπου 4% το 2021, συναρτάται από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας τα οποία αναμένεται να ληφθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης