Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Μαύρη πρόβλεψη για 36.000 κρούσματα ημερησίως στη Γερμανία - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη συγκαλεί η Merkel

Die Welt: Μαύρη πρόβλεψη για 36.000 κρούσματα ημερησίως στη Γερμανία - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη συγκαλεί η Merkel
 Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πόλεων θα έχει αύριο η Καγκελάριος Angela Merkel, στη σκιά της νέας έξαρσης του κορωνοϊού
H εφημερίδα Die Welt σε σημερινό της δημοσίευμα, 8/10, υπολογίζει ότι, εάν διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στο επίπεδο των τελευταίων ημερών, στις 21 Δεκεμβρίου η Γερμανία θα αντιμετωπίζει περίπου 36.000 νέα κρούσματα ημερησίως.
Η πρόβλεψη αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Ινστιτούτου «Robert Koch» το οποίο, μετά την ανακοίνωση των 4.000 νέων κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο, ο επικεφαλής του Lars Wieler προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ο αριθμός πολύ σύντομα να ξεπεράσει τις 10.000.
Στη σκιά των παραπάνω ανακοινώσεων η καγκελάριος Angela Merkel συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των 11 μεγαλύτερων πόλεων της Γερμανίας αύριο, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τους τρόπους περιορισμού της.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους Δημάρχους/Πρωθυπουργούς του Βερολίνου, του Αμβούργου και της Βρέμης και τους Δημάρχους του Μονάχου, της Φραγκφούρτης, της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Έσεν, της Λειψίας και της Στουτγκάρδης, όπου διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Πριν από λίγες ημέρες η κυρία Merkel είχε αναφερθεί στον κίνδυνο μέχρι τα Χριστούγεννα να υπάρχουν καθημερινά έως και 20.000 κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης