Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στα Κατεχόμενα - Ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου τουρκοκύπριου ηγέτη

Εκλογές στα Κατεχόμενα -  Ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου τουρκοκύπριου ηγέτη
Oι κάλπες θα κλείσουν το απόγευμα στις 18:00
Στις κάλπες, που άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής 11/10, προσέρχονται οι πολίτες στα Κατεχόμενα, για την ανάδειξη νέου τουρκοκύπριου ηγέτη.
Η διαδικασία διεξάγεται κάτω από πολύ αυστηρές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ οι κάλπες θα κλείσουν το απόγευμα στις 18:00.
Πρόκειται για την δέκατη κατά σειρά αναμέτρηση για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη, με τον αριθμό των όσων θα ψηφίσουν να ανέρχεται στις 198.867.
Στην κατεχόμενη Λευκωσία ψηφίζουν 63.842, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, 49.958, στην κατεχόμενη Κερύνεια 42.773, στην κατεχόμενη Μόρφου 15.016, στο κατεχόμενο Τρίκωμο 20.419 και στην κατεχόμενη Λεύκα 6.858.
Για τις λεγόμενες «εκλογές» υποβλήθηκαν συνολικά 11 υποψηφιότητες, εκ των οποίων 4 είναι κομματικές, ενώ οι 7 αποτελούν ανεξάρτητες επιλογές.
Επικρατέστεροι υποψήφιοι φέρονται οι Μ. Akinci και Ersin Tatar, ο οποίος αποτελεί τον εκλεκτό του Erdogan, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο γιος του Rauf Denktaş, Serdar Denktaş, ο   Tufan Erhuman, καθώς και ο Kudret Ozersay.
Για την ανάδειξη του νικητή απαιτείται απλή πλειοψηφία, 50+1, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να συμβεί από την πρώτη Κυριακή, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι όλα θα κριθούν την επόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης