Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook Twitter και Google απολογούνται για άσκηση λογοκρισίας κατά του προέδρου Trump

Facebook Twitter και Google απολογούνται για άσκηση λογοκρισίας κατά του προέδρου Trump
Οι Big Tech κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να «πνίξουν» σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο γιος του Joe Biden, Hunter
Τουλάχιστον δύο επικεφαλής των «γιγάντων» της ψηφιακής τεχνολογίας θα επιστρέψουν στο Καπιτώλιο στις 28 Οκτωβρίου, 2020 συνοδευμένοι αυτή τη φορά από τον Jack Dorsey τον επικeφαλής του Twitter, καθώς θα βρεθούν σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου του Κογκρέσου, για να απολογηθούν για κάτι πρωτοφανές που συνέβη αυτή την εβδομάδα.
Οι αποκαλούμενες Big Tech - Facebook, Twitter και Google - φάνηκε να συνεργάζονται εξόφθαλμα αναπτύσσονται κοινή στάση με στόχο για να «πνιγεί» στη δημοσιογραφική διάλεκτο ένα δημοσίευμα σχετικά με τις σκιώδεις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter Biden, οι οποίες περιλάμβαναν ενοχοποιητικά email και φωτογραφίες τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως παρανόμως κτηθέντα μέσω hacking.
Οι Mark Zuckerberg, Jack Dorsey Sundar Pichai συμφώνησαν να παρουσιαστούν εθελοντικά. 

Τα στοιχεία

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το υλικό που δημοσίευσε η NY Post αποκτήθηκε από hackers, οι εταιρείες τεχνολογίας συνέχισαν με την πρακτική για τουλάχιστον δύο ημέρες, έως ότου ο Jack Dorsey ζήτησε συγγνώμη νωρίτερα για δεύτερη φορά.
Εν τω μεταξύ, ο γερουσιαστής Josh Hawley υπέβαλε καταγγελία στην FCC (το ΕΣΡ των ΗΠΑ που έχει αρμοδιότητα της ψηφιακές επικοινωνίες) και προτρέπει την κυβέρνηση Trump να υποβάλει επίσημη καταγγελία εναντίον των εταιρειών.
Aφού το Twitter και το Facebook λογόκριναν για πρώτη φορά από της αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Trump νωρίτερα αυτό το έτος, εκδόθηκε εκτελεστικό διάταγμα εντολή που προκειμένου να μην έχουν νομική προστασία στη λογοκρισία περιεχομένου με βάση το νόμο περί ευπρέπειας του 1996.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης