Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η έλλειψη κινητήρων από τo εμπάργκο της καναδικής Bombardier καθηλώνει τα drones του Erdogan

Η έλλειψη κινητήρων από τo εμπάργκο της καναδικής Bombardier καθηλώνει τα drones του Erdogan
H kαναδική εταιρεία Bombardier προχωρά σε εμπάργκο εξαγωγών κινητήρων προς την Τουρκία, με αφορμή τις επιθέσεις των Αζέρων με τουρκικά drones σε θέσεις των Αρμενίων
Η καναδική εταιρία κατασκευής οχημάτων Bombardier Recreational Products, ανέστειλε την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών στην Τουρκία μετά από αναφορές ότι ορισμένοι από τους κινητήρες της χρησιμοποιούνται σε τουρκικά μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) τα οποία χρησιμοποιούνται από το Αζερμπαϊτζάν, στη σύγκρουσή του με την Αρμενία στo Nagorno Karabakh, όπως ανέφερε το καναδικό κανάλι CBC.
Η Bombardier Recreational Products αναφέρει ότι περιήλθε στην αντίληψή της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι κάποιοι από τους κινητήρες για drones αναψυχής, που κατασκευάζει η θυγατρική της Rotax στην Αυστρία – χρησιμοποιούνται στο “τουρκικό” drone Bayraktar TB2.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Καναδάς ανέστειλε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία καθώς ερευνά τη χρήση της καναδικής αμυντικής τεχνολογίας στη σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας.
Τις έρευνες προκάλεσαν οι ισχυρισμοί των Αρμενίων ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν καναδικά εξαρτήματα που είχαν εξαχθεί αρχικά στην Τουρκία.
“Ενημερωθήκαμε προσφάτως ότι ορισμένοι κινητήρες Rotax χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε στρατιωτικά UAV και ξεκινήσαμε άμεσα διεξοδική έρευνα αμέσως”, ανέφερε ο Martin Langelier, ανώτερος αντιπρόεδρος της BPR και εκπρόσωπος της εταιρείας, στο Radio Canada International.
Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αναστέλλει την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών σε χώρες με «ασαφή χρήση»,” είπε ο Langelier.
Η Τουρκία, είναι ο βασικός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν καθώς έχει στενούς πολιτιστικούς και γλωσσικούς δεσμούς με τη χώρα, και την στηρίζει πλήρως σε μια προσπάθεια του Erdogan να επεκτείνει και εδραιώσει την ισχύ του στο Νότιο Καύκασο και σε περιοχές της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας και όπου κατοικούν τουρκικά φύλα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης