Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονικός σεισμός στη Σμύρνη της Τουρκίας - Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους επιζώντες - Στους 91 οι νεκροί, στους 962 οι τραυματίες

Φονικός σεισμός στη Σμύρνη της Τουρκίας - Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους επιζώντες - Στους 91 οι νεκροί, στους 962 οι τραυματίες
Mετά τον κύριο σεισμό έχουν καταγραφεί 1.044 μετασεισμοί στην γύρω περιοχή! Από αυτούς, οι 43 ήταν μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ
(upd2) Στους 91 ανέρχονται οι νεκροί στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής (30/10/2020), όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας στον νεότερο απολογισμό της.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 962 και από αυτούς οι 155 παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία, ενώ 743 πήραν εξιτήριο.
Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους επιζώντες.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται στοιχεία της AFAD, μετά τον κύριο σεισμό έχουν καταγραφεί 1.044 μετασεισμοί στην γύρω περιοχή! Από αυτούς, οι 43 ήταν μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ, όπως αναφέρει η  AFAD.
tourkia23__1_
Την ίδια στιγμή, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν σε κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν ένα ακόμη βράδυ στην ύπαιθρο.
Οι αρχές τοποθέτησαν 1.864 σκηνές, ενώ άλλες 2.038 ετοιμάζονται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες αυτών που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά έχουν δοθεί για χρήση 3.545 τέντες, εκ των οποίων οι 57 είναι για γενική χρήση, 24.382 κουβέρτες, 13.280 κρεβάτια, καθώς και 2.657 σετ κουζίνας.
Image
«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε τις πληγές των αδελφών μας στη Σμύρνη, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan μιλώντας στο έβδομο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Στο μεταξύ, στα συντρίμμια εντοπίστηκαν παγιδευμένοι και διασώθηκαν μέχρι στιγμής 104 άτομα.
Image
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου σαράντα κτίρια. Άλλα περίπου χίλια υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.
Image
Οι διασώστες ανά τακτά διαστήματα ζητούν από τον κόσμο να κάνει ησυχία, προσπαθώντας να ακούσουν τυχόν εκκλήσεις για βοήθεια ή άλλους ήχους κάτω από το μπετόν.
Στο Μπαϊρακλί κατοικούν 300.000 άνθρωποι και σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας, σε αυτό το προάστιο κατέρρευσαν 17 κτίρια και οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα σε 8 από αυτά.

Διάσωση ενός 3χρονου κοριτσιού

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.
Μετά την διάσωση μιας 14χρονης έπειτα από 58ώρες που βρισκόταν τα συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη έσωσαν και ένα 3χρονο κοριτσάκι έπειτα από 65 ώρες.

Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης