Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump στρέφεται στους ομογενείς για ψήφους – Διαφημίζει όσα έκανε για την Ελλάδα

O Trump στρέφεται στους ομογενείς για ψήφους – Διαφημίζει όσα έκανε για την Ελλάδα
O Trump στρέφεται στους Έλληνες ομογενείς για ψήφους
Οι επικεφαλής του ελληνοαμερικανικού τμήματος της επίσημης προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump, Christos Marafatsos και Anthony Marlowe, αναφέρονται στα όσα έχουν επιτευχθεί στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Αθήνας επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου, προκειμένου να δελεάσουν τους ομογενείς ένα εν μέσω εκλογών στις ΗΠΑ.
«Η εκλογή Trump θα επιτρέψει τις οικονομικές ευκαιρίες, θα σημάνει περισσότερες θέσεις εργασίας, μικρότερους φόρους, ασφαλέστερες κοινότητες και μια πιο ισχυρή Αμερική, η οποία θα αγκαλιάσει τα ιδανικά του αμερικάνικου ονείρου.
Παρέχει αυξημένη συνεργασία με τους συμμάχους μας για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι ΗΠΑ υπήρξαν σύμμαχοι και υποστηρικτές της Ελλάδας από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1821.
Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν πολεμήσει χέρι-χέρι για την υπεράσπιση της ελευθερίας σε πολλούς πολέμους ενάντια στην τυραννία και τον κομμουνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και του Ψυχρού Πολέμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Greek Voices for Trump, την τετραετία της προεδρίας Trump, έχουν επιτευχθεί τα παρακάτω, που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

- Τόσο ο πρόεδρος Trump, όσο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εκφράσει τις πεποιθήσεις τους ότι οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ υπό την προεδρία του Τραμπ.

- Ο πρόεδρος Trump είναι ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ που άλλαξε την εξωτερική πολιτική της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ως ο πλέον στρατηγικός και αξιόπιστος σύμμαχος της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Ο πρόεδρος Trump ήταν εκείνος που υπέγραψε το διάταγμα του Νόμου του Υπουργείου Αμύνης προκειμένου να απελευθερωθούν 47,85 εκατ. δολάρια για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις της Σούδας.

- Ο πρόεδρος Trump έδωσε εντολή το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ «USS Hershel Williams» να έχει μόνιμη έδρα τη ναυτική βάση της Κρήτης που βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας.

- Ο πρόεδρος Trump είναι ο μοναδικός πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ ο οποίος τιμωρεί και επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.

- Ο πρόεδρος Trump προέτρεψε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές της πράξεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Η κυβέρνηση Trump προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να αντιστρέψει την προκλητική της απόφαση να λειτουργήσει ξανά τα Βαρώσια ενώ της ζήτησε να λειτουργήσει διπλωματικά στο Κυπριακό.

- Ο νόμος για την ασφάλεια και την ενεργειακή εταιρική σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019 ψηφίστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Trump.

- Ο πρόεδρος Trump ανακάλεσε το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το οποίο διήρκεσε 33 χρόνια.

- Η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε ότι θα παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου.

- Η κυβέρνηση Trump και η Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία επέκτειναν τις σχέσεις τους μέσω της δημιουργίας ενός κοινού κέντρου εκπαίδευσης ασφάλειας γνωστού ως CYCLOPS.

- Η κυβέρνηση Trump έχει υπογράψει δύο ιστορικές ειρηνευτικές συμφωνίες -μία με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, και μια άλλη με τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο- προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στις περιοχές γύρω από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εμπόριο και επενδύσεις 

- Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα αντάλλαξαν σχεδόν 3 δισεκ. δολάρια μέσω του εμπορίου το 2019.

- Η ιστορική Συμφωνία Επιστήμης και Τεχνολογίας ΗΠΑ-Ελλάδας υπογράφηκε και εφαρμόστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Trump, η οποία ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες των ΗΠΑ όπως η Pfizer, η Cisco, η Microsoft, η Amazon και η Tesla να επενδύσουν στην Ελλάδα.

- Ο πρόεδρος Trump εξαίρεσε το ελληνικό ελαιόλαδο, το τυρί, το κρασί και άλλα προϊόντα από αμερικανικές τιμές που επιβάλλονται στην ΕΕ.

Οικονομία

- Ο πρόεδρος Trump υπέγραψε το νόμο περί φορολογικών περικοπών και θέσεων εργασίας που επέτρεψε τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των τελευταίων τριών δεκαετιών.
Η αναθεώρηση φόρου ύψους 1,5 τρισεκ. δολαρίων επέτρεψε στους Ελληνοαμερικανούς εργαζόμενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εξοικονομούν χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο.

- Ο πρόεδρος Trump έκοψε σχεδόν οκτώ κανονισμούς για κάθε νέο κανονισμό, επιτρέποντας στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να ευδοκιμήσουν χωρίς τη γραφειοκρατία.

Θρησκευτική Ελευθερία 

- Ο πρόεδρος Trump συναντήθηκε με τον νεοδιορισμένο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο δύο φορές, προκειμένου να συζητήσουν τη θρησκευτική ελευθερία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θέματα που σχετίζονται με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

- Ο πρόεδρος Trump υπέγραψε εντολή άμεσης εκτέλεσης για την Προώθηση της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας, δηλώνοντας ότι η προσπάθεια προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών αποτελεί προτεραιότητα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

- Ο πρόεδρος Trump υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που προωθεί την ελευθερία του λόγου και τη θρησκευτική ελευθερία που δίνει εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών να μην στοχεύσει το καθεστώς απαλλαγής από φόρους εκκλησιών και άλλων θεσμών.

- Ο πρόεδρος Trump δημιούργησε το Τμήμα Συνείδησης και Θρησκευτικής Ελευθερίας στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Πόρων για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων γιατρών, νοσοκόμων και άλλων εργαζομένων στον τομέα της υγείας που αρνούνται να λάβουν μέρος σε διαδικασίες όπως η άμβλωση, αντιστρέφοντας μια πολιτική της εποχής του Barack Obama που τους ζήτησε να το κάνουν.

- Ο πρόεδρος Trump έδωσε εντολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να εκδώσει οδηγίες 25 σελίδων προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που τους καθοδηγούν να προστατεύσουν τη θρησκευτική ελευθερία κατά την εκτέλεση του ομοσπονδιακού νόμου.

- Ο πρόεδρος Trump ζήτησε από τα νέα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) να χαρακτηρίσουν τα σπίτια της λατρείας ως «απαραίτητα», επιτρέποντας στις Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες να ανοίξουν μετά το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης